Ђоковић и Гулбис за осмину финала

Новак Ђоковић наставља поход на Вимблдону, мечом са Летонцем Ернестом Гулбисом. Сусрет је на програму око 16.40. Директан пренос је на нашем Другом програму и путем лајв стриминга на порталу РТС-а.

Новаков ривал у 3. колу неочекивано је Ернестс Гулбис, који је са 3:0 савладао бившег полуфиналисту Хуана Мартина дел Потра.

Летонац је одсервирао чак 25 асова, игра потпуно растерећено јер је дуго паузирао због различитих повреда, што га чини прилично неугодним противником.

Тренутно је на 589. месту АТП листе, али је у јуну 2014. био међу десет најбољих на свету.

Од тада, Гулбис је уместо да још напредује и учврсти позицију у самом врху почео да тоне на ранг листи и да редовно губи мечеве, чак и од потпуно анонимних тенисера. Његов биланс у претходне три године је 29 победа и 49 пораза, а током друге половине 2016. скоро да није ни играо због повреда рамена, па шаке, да би му у претходна три месеца најпре напукао мишић листа десне ноге, а онда је истегао и стомачни мишић на челенџеру у Чешкој.

Све то проузроковало је актуелни пласман тек око 600. места, напредоваће 250 позиција после Вимблдона, али место на АТП листи не брине Гулбиса. Он је најопаснији када је опуштен, побољшао је кретање на травнатој подлози и верује да може да науди Ђоковићу.

Њих двојица упознали су се пре скоро 20 година у Минхену, на тениској Академији Николе Пилића. Новак је увек истицао невероватан Гулбисов таленат, али напоран рад је кључни фактор који доноси велике резултате.

Гулбис је неколико година сарађивао са Гинтером Брезником, који тренира Доминика Тима од једанаесте године. Аустријски стручњак је у једној реченици описао разлику између те двојице играча: "Када Доминику дате задатак да увежбава скраћену лопту бекхендом, он ће можда првих 50 пута промашити, али када потом почне да погађа, тај ударац му остаје заувек, док Гулбис то погоди из првог покушаја, али већ два-три дана касније то више неће успети да понови."

Ђоковић зна шта га чека против Летонца, мора да буде сталожен и стрпљиво сачека шансу да сломи његов отпор. Побеђивао је Гулбиса у четири претходна меча, укупан скор је 6:1 за Новака, а ово ће им бити први сусрет на трави.

Меч Новак Ђоковић - Ернестс Гулбис је други на Централном терену и почеће око 16.40.

Директан пренос је на нашем Другом програму и путем лајв стриминга на порталу РТС-а. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи