Санкт Петербург, Лајовић бољи од Вердаска

Српски тенисер Душан Лајовић пласирао се у друго коло турнира у Санкт Петербургу, пошто је у првом победио Шпанца Фернанда Вердаска у три сета 2:6, 6:3 и 6:2.

Лајовић је у њиховом трећем међусобном дуелу до друге победе дошао после сати 49 минута игре.

Српски тенисер у другом колу турнира у Санкт Петербургу играће против бољег из дуела између сународника Виктора Троицког и Португалца Гастаа Елијаса.

Вердаско је брејком у првом гему меча наговестио неизвестан меч. Српски тенисер у првом сету није успео да узврати одузимањем сервиса, што је Шпанац искористио, те новим брејком у седмом гему, а потом и сигурним сервис гемом повео с 1:0.

Лајовић је у другом сету спасао две брејк лопте, а при вођству 3:2 у гемовима успео је да одузме сервис ривалу, те потом сигурном игром дође до изједначења у сетовима - 1:1.

Одлучујући сет боље је почео шпански тенисер, повео је 2:0, али је Лајовић потом серијом од шест узастопних гемова решио питање победника и изборио пласман у друго коло турнира.

Зимоњић и Матковски у четвртфиналу

Ненад Зимоњић и Пољак Марсин Матковски пласирали су се у четвртфинале, пошто су у првом колу дубла савладали Литванца Рикардаса Беранкиса и Португалца Гастаа Елијаша са 4:6, 6:3, 10:4.

Њихови наредни ривали биће Руси Михаил Елгина и Александар Кудријавцев.

Турнир у Санкт Петербургу игра се за наградни фонд од 923.550 долара.
 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи