Читај ми!

Шарапова на стубу срама, тенисери мисле да је варалица

Нови врућ „шамар“ за Марију Шарапову. После изјаве Рафаела Надала, у којој наводи да је треба казнити због допинга, и остали тенисери и тенисерке су истакли слична мишљења. Руска тенисерка поново се огласила путем Фејсбука, а део обраћања односио се управо на Надала, кога је француска министарка означила као неког ко се "сигурно допингује".

Напад или одбрана, мишљења су подељена у тениском свету. Чињенице говоре да је Шарапова тај „лек" (мелдонијум) користила десет година и да је тек од јануара ове године он на листи забрањених. Да ли је она свесно кршила забрану, јер без супстанце није на врхунском нивоу, или је нешто друго у питањеу?

Судећи према оптужбама француске министарке спорта, да је опште познато да се Надал служио недозвољеним средствима и да због тога није био на терену седам месеци у 2013. години, званично због повреде, онда је став да је Шпанац последњи који би требало да се огласи поводом "случаја Шарапова". Међутим, он је међу првима подигао глас, прогласио је кривом и тражио да буде кажњена.

Шарапова је у најновијој поруци желела да прокоментарише управо оптужбу Надала, али и оптужбу на рачун самог Шпанца.

"Поносна сам на сваки меч који сам одиграла. Увек сам била искрена и никад се нисам крила. Нисам се ни претварала да бих прикрила истину о резултатима антидопинг теста", изјавила је Шарапова.

Док се Шарапова вербално обрачунавала са Надалом, огласила се и француска тенисерка српског порекла, Кристина Младеновић, која је без длаке на језику одбрусила својој колегиници.

"Све колеге на Туру говоре да је варалица. То је све ужасно, али добро је што је напокон испливало. Што се мене тиче, ако узмем макар и аспирин, проверим десет пута оно што радим. Она је то узимала десет година и реч је о озбиљној дроги. Играла је и мислила, ако није забрањен, онда могу да га узимам. За мене је то разочаравајуће. Она се данас може играти речима и пронаћи доброг адвоката, али у принципу је крива. Нема оправдања које је може одбранити од онога што је направила. За мене нема сумње", рекла је Младеновић, тренутно 30. играчица на ВТА листи.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару