Читај ми!

Новакова победа за Јелене, бебу, породицу...

Нови шампион Вимблдона, српски тенисер Новак Ђоковић сломљеним гласом је после победе честитао ривалу у финалу, а онда посветио трофеј својој будућој супрузи Јелени, њиховој беби и остатку породице, али и првом тренеру у каријери - Јелени Генчић.

Након освајања титуле на Вимблдону најбољи српски и светски тенисер Новак Ђоковић био је видно узбуђен.

Ђоковић је у пет сетова победио Роџера Федерера, 6:7, 6:4, 7:6, 5:7, 6:4 после четири сата борбе.

Одмах након меча је зарио лице у шаке, клекнуо и појео влат траве са Вимблдона.

Након што се загрлио са људима у својој ложи, са сузама у очима и дрхтавим гласом је одговарао на питања на терену.

"Честитам пре свега Роџеру на сјајном турниру и на сјајној борби. Био је ово велики меч. Он је величанствени шампион и прави пример великог спортисте", рекао је Ђоковић.

После тога се окренуо ка Федереру и рекао му:

"Поштујем све што си урадио у каријери и хвала ти што си ме пустио да победим данас".

Ђоковић је у четвртом сету имао меч лопту, али је Федерер после тога од 2:5 дошао до изједначења, а онда и победе у том сету.

"Надао сам се да ће да промаши свој први сервис у тим тренуцима, али није. То се ретко дешава, и зато има 17 гренд слем титула и зато је најуспешнији икада - јер игра најбоље када је најтеже. Није ми било лако да повратим концентрацију у петом сету, не знам како сам то успео", рекао је Ђоковић.

Он се тако вратио на прво место АТП листе, а ово му је други Вимблдон у каријери.

"Увек сам желео да освојим овај турнир, који је највећи и најзначајнији на свету. Први тениски меч који сам икада гледао био је на Вимблдону, када сам имао пет година. Увек сам желео да се борим овде и јако сам захвалан што могу да држим овај трофеј", рекао је Ђоковић.

"Трофеј посвећујем својој будућој супрузи Јелени и беби. Постаћу отац, спремам се и даље за то. Посвећујем га и породици и целом мом тиму, који жртвују своје време због мене. А желим да га посветим и мом првом тренеру, која ме је научила основама тениса, Јелени Генчић", рекао је Ђоковић.

Јелена Генчић је преминула прошле године.

Федерер је био сабран и достојанствен после напорног меча.

"Финале је било сјајно, не могу да верујем да сам ушао у пети сет. Он је велики противник, што сам, наравно, знао. Знао сам да ће бити тешко и физички јер је он сјајно спремљен. Честитам ти, заслужио си да освојиш турнир", рекао је Федерер.

Швајцарца су из ложе гледали супруга и две ћерке.

"Не знам да ли су оне свесне шта се дешава, али сам сигуран да осећају подршку публике. Хвала вам, видимо се следеће године", рекао је Федерер.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи