Читај ми!

Ноле: Врелина, здравље, Џумхур...

Новак Ђоковић рекао да му добра припрема за аустралијско сунце и искуство играња у Мелбурну помажу да лакше преброди температурне услове. Други рекет света похвалио босанског тенисера Дамира Џумхура, који се пласирао у треће коло првог гренд слема сезоне.

Српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да је добро припремљен за тешке временске услове у Мелбурну, али да је желео што пре да заврши меч другог кола Отвореног првенства Аустралије против Аргентинца Леонарда Мајера.

Ђоковић је данас без већих проблема победио Мајера са 3:0 у сетовима (6:0, 6:4, 6:4) и пласирао се у треће коло Отвореног првенства Аустралије. Он је остварио 26. узастопну победу и у Мелбурну покушава да освоји четврту узастопну титулу, а пету укупно.

Ако тријумфује четири пута узастопно, постаће први тенисер коме је то пошло за руком од почетка Опен ере, 1968. године.

Он ће у трећем колу играти против Узбекистанца Дениса Истомина, 49. тенисера света. Ђоковић је против Истомина до сада играо три пута и остварио све три победе, а последњи пут играли су прошле године, на мастерсу у Монтреалу, када је било 2:1 (2:6, 6:4, 6:4).

"Мислим да је јуче било топлије него данас, али услови нису лаки. Почео сам добро меч, после 40, 45 минута имао сам сет и брејк предности. Не желите да проведете много времена на врелини, покушавате да победите најбрже што можете", рекао је Ђоковић после меча.

"Он је у другом делу меча заиграо боље, али добро сам сервирао, контролисао меч и користио прилике када је требало. Одиграо сам бољи меч него у првом колу", додао је други тенисер света.

Ђоковић је рекао да добро подноси високе температуре у Мелбурну.

"Све је у реду, добро сам физички припремљен. Тренирао сам и припремао се за аустралијско лето, а сви смо знали да овде услови могу бити веома тешки. Сви су причали о високим температурама, од преко 40 степени Целзијусових. Знао сам да ћу играти дневни меч, па сам се за то психички припремио", рекао је српски тенисер.

"Морате бити психички јаки да не одустанете и да не мислите шта може да се догоди. Нисам први пут у оваквој ситуацији. Наравно, искуство много помаже", додао је Ђоковић.

Ђоковић је пре пет година у Мелбурну због премора и проблема с дисањем предао меч Американцу Ендију Родику. Он је рекао да је сада зрелији и јачи играч.

"Много је разлика, сада сам зрелији играч и човек. Научио сам нове ствари у животу, развио сам се. Постао сам јачи и физички и психички. Није лако, можда изгледа тако, али некада пролазим кроз тешке тренутке. После дугих размена удараца, као и остали, покушавам да дођем до даха. Сада се много боље опорављам и припремам за наредне поене, него што је то било 2009. године, када сам Родику предао меч", рекао је Ђоковић.

Он је током данашњег меча изврнуо леви чланак, али се није повредио.

"Мало сам се оклизнуо. Само у том тренутку је било непријатно, али после тога је све било у реду", рекао је Ђоковић.

Он је такође похвалио успех босанског тенисера Дамира Џумхура, који се пласирао у треће коло, пошто му је Хрват Иван Додиг предао меч.

"То је фантастично. Никада нисам гледао како игра, али знам за њега, он је млад играч. Надам се да ће далеко стићи. Пласман у треће коло је невероватан успех за њега и његову земљу. Босна и Србија су пре више од 20 година биле једна земља, имамо сличан менталитет. Из неког разлога, људи из тог региона су веома талентовани за спорт, углавном тимски, али сада се пробија и индивидуални спорт", рекао је Ђоковић.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи