Читај ми!

Надал највећи изазов

Надал је највећи могући изазов на шљаци. Он је краљ шљаке, најбољи тенисер који је икада играо на тој подлози. Међутим, ја једва чекам да такмичење почне, јер сам уверен да ћу бити потпуно спреман, рекао је Новак Ђоковић уочи наступа на Мастерсу у Монте Карлу.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да потпуно спреман очекује старт Мастерс турнира у Монте Карлу где актуелни шампион Рафаел Надал јуриша на осму узастопну титулу.

"Надал је највећи могући изазов на шљаци. Он је краљ шљаке, најбољи тенисер који је икада играо на тој подлози. Међутим, ја једва чекам да такмичење почне, јер сам уверен да ћу бити потпуно спреман", изјавио је Ђоковић, који је ове сезоне тријумфовао на Аустралијан опену и на мастерсу у Мајамију.

Србин ће такође "јурити" Шпанца и на Ролан Гаросу, након што је освојио три последња гренд слем турнира.

"Свестан сам да морам да будем у врхунској форми, јер је је шљака изузетно захтевна подлога, а чињеница је да Надал игра најбољи тенис у Монте Карлу и Ролан Гаросу. Ипак, ситуација је сада друкчија, ствари су се промениле у односу на последњих неколико година", рекао је Ђоковић, који је победио Надала у последњих седам мечева, укључујући финала мастерса у Мадриду и Риму, што су једина два пораза Шпанца на шљаци у 2011. години.

Светски рекет број један прошле године није играо у Монте Карлу због повреде колена, тако да ће му свака победа у наступајућој недељи донети нове АТП бодове. Ђоковић је као први носилац слободан у првом колу, а у стартном мечу састаје се са победником између Италијана Андреаса Сепија и квалификанта.

Биће ово шесто шесто Ђоковићево учешће на престижном турниру. Од 16 одиграних мечева добио је 11, а најбољи резултат остварио је 2009. године, када је у финалу после три сета поражен од Надала.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи