Анонимуси најутицајнији

Новак Ђоковић 13. после гласања за 100 најутицајнијих на свету у организацији магазина Тајм. Убедљиву "победу" однели Анонимуси. За Нолета гласало око 65.000 посетилаца овог сајта. Коначан пласман одредиће уредници овог магазина 16. априла.

Најбољи тенисер света је у гласању за 100 најутицајнијих на свету завршио испред Барака Обаме, Ангеле Меркел и Хилари Клинтон, али и за длаку иза Владимира Путина. Прошле године победио портпарол египатске револуције Ваел Гоним.

Непуна 24 часа пре истека гласања, Ђоковић је био на 17. месту, али је у финишу успео да "претекне" Лејду Гагу и икону демократије са Мјанмара Аунг Сан Су Ћи.

Само двојица спортиста су испред Новака Ђоковића, кошаркаш Њујорк Никса Џереми Лин и Лионел Меси.

Иза најбољег тенисера света су први човек Беле куће Барак Обама, немачка канцеларка Ангела Меркел, шефица Стејт департмента Хилари Клинтон, британска краљица Елизабета Друга и вероватни председнички кандидат републиканаца у трци за председника САД, Мит Ромни.

"Ђоковић је завршио историјску 2011. годину као најбољи тенисер света са зарадом од 12,6 милиона, освојена три гренд слема (Аустрлијен опен, Ју-Ес опен и Вимблдон), и са савршеним скором од 6:0 у финалима у односу на Рафаела Надала. Након што је победио Надала и у тениском класику у финалу Аустралијан опена почетком године, најзабавнијем тенисеру остала је још четвртина пута да постане први играч после Рода Лејвера који је у истом тренутку власник све четири гренд слем титуле", наводи Тајм.

 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи