Читај ми!

Викторов рођендански тријумф

Виктор донео други бод Србији. Након Типсаревићеве победе и Троицки је тријумфовао. Савладан је Михаел Ридерштед са 3:1. Сутра је на програму дубл у коме се састају Зимоњић и Типсаревић са Брунструмом и Линштедом. Меч у дворани Чаир почиње у 14.00 часова. Директан пренос је на нашем Првом програму.

Лако, наизглед са пола снаге, Виктор је сломио Швеђанинов отпор  у прва два сета. Како је меч одмицао, наш тенисер је био све сигурнији и при резултату 5:4 у трећем сету пропушта четири меч лопте. Противник се диже и осваја сет. Одличним сервисима није дозвољавао противнику да направи потпуни преокрет. Користио је сваку прилику да дође до предности. Агресивна игра уродила је плодом и Троицки је после 2 сата и 30 минута игре стигао до тријумфа.

Након почетног одмеравања снага Виктор осваја сервис противника, искористивши своју трећу брејк шансу у мечу. Швеђанин није успео да узврати, иако је и он имао својих прилика. Виктор мирно приводи сет крају и осваја га са 6:4.

На старту другог сета Виктор прави брејк, потом успева да га материјализује и води са 2:0. Уследио је миран период у коме је наш тенисер одржавао стечену предност. При резултату 5:3 на сервис противника Виктор долази до новог брејка, 6;3 у другом сету.

Највећа борба виђена је у трећем сету.  Виктор је одличним сервисима лако је решавао своје сервис гемове. Нападао је противника који је дуго одолевао.

При резултату 5:4 за нашег тенисера, на сервис противника, Виктор ношен публиком креће у напад. Притиска сервис противника и осваја меч лопту, прву брејк шансу у трећем сету. Швеђанин успева да се одбрани. Дупла Ридерштедова сервис грешка  и нова меч лопта за Виктора, ипак, одлази у неповрат. Након још једног изједначења, после предности противника, уследила је нова дупла сервис грешка противника. Међутим Виктор не користи трећу шансу. Швеђанин успева да спаси и четврту меч лопту, а потом и да освоји гем.

Под утиском пропуштеног, Виктор губи свој сервис гем и Швеђанин осваја први брејк у мечу, а потом на свој сервис долази до три сет лопте. Користи другу за 7:5 у трећем сету.

Лош  Викторов почетак у четвртом сету, противник успева да запрети већ у уводном гему. Снажан сервис и Виктор спашава брејк лопту, а потом и осваја свој сервис. Борба се распламсала. Наш тенисер покушава да сломи противника, ипак не стиже до шансе.

Нови гем, нова брејк шанса за Швеђанина. Ас сервиси и наш тенисер успева да се одбрани и освоји сервис. Виктор се враћа у меч. Напада сервис противника и прави брејк за 4:2. Међутим, Ридерштед се не предаје, узвраћа и сада он има две брејк шансе. Наш тенисер успева да се одбрани и освоји гем. Потом Швеђанин осваја свој сервис.

Виктор сервира за меч. Осваја свој сервис са нулом и ставља тачку на овау борбу, 6:3 у четвртом сету. Меч је трајао два сата и 30 минута.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи