Читај ми!

Стварно најбољи

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић добио је ново признање, пошто је Удружење тениских професионалаца објавило да је власник три највећа достигнућа у 2011. години. Осим тог признања, Ђоковић је, у избору Америчке спортске академије, проглашен за спортску личност године.

Новак Ђоковић и даље убира плодове сјајних резултата које је остварио у 2011. години. Удружење тениских професионалаца објавило да је српски тенисер носилац три највећа достигнућа у овој години.

Истовремено, Америчка спортска академија прогласила Нолета за спортску личност године, заједно са тајванском голф играчицом Јани Ченг.

Прво је Удружење тениских професионалаца (АТП) објавило да су три највећа достигнућа српског тенисера Ђоковићев старт сезоне са 41 узастопном победом, три освојене гренд слем титуле и рекордних пет мастерс титула у једној сезони.

Најбољег тенисера света нико није успео да заустави у првих пет месеци, током којих је освојио седам АТП титула. Низ од 41 победе прекинуо је Швајцарац Роџер Федерер у полуфиналу Ролан Гароса.

Ђоковић је у 2011. години освојио Аустралијан Опен, Вимблдон и Ју-Ес Опен и тако прекинуо доминацију Рафаела Надала и Роџера Федерера на гренд слем турнирима. Претходно је од 23 гренд слем финала 21 припало Шпанцу и Швајцарцу.

Србин је први играч у историји тениса који је у једној календарској години освојио чак пет мастерс титула (Индијан Велс, Мајами, Мадрид, Рим, Монтреал).

АТП је претходно Ђоковића прогласио за играча године, учесника најбољег меча у 2011, добио је награду за највећи преокрет, а његови дуели са Надалом проглашени су за највећи ривалитет у години на измаку.

Овим признањима придружила се Америчка спортска академија која је српског тенисера прогласила за спортску личност планете за 2011. годину.

Та престижна награда која је припала Ђоковићу 27. је по реду коју додељује оваа институција. Посебну важност том признању даје чињеница да се награда за најбољег спортисту планете организује у сарадњи са престижним америчким медијима USA Today и NBC Sports, а право гласа имали су навијачи широм планете.

У женској конкуренцији најбоља је 22-годишња тајванска голферка Јани Ченг. Ђоковић је имао једну од најбољих сезона у историји тог спорта.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи