Читај ми!

Ноле, највећи преокрет

Крај године, сумирају се резултати остварени ове сезоне. На челу сваке листе је наш тенисер. Још једно у низу признања за Новака. Победа најбољег тенисера света Новака Ђоковића у полуфиналу УС Опена над Швајцерцем Роџером Федерером највећи је преокрет у 2011. години у избору АТП Тура.

Снага тела и духа дошла је до изражаја у полуфиналу Отвореног првенства Америке. Психичка стабилност нашег аса учинила је да учини немогуће. Наравно за то је била потребна и срећа. Ђоковић је против Федерера имао два сета заостатка, али је на крају тријумфовао са 6:7(7:9), 4:6, 6:3, 6:2, 7:5, а потом и освојио последњи грен-слем турнир сезоне. Српски тенисер је у петом сету спасио две меч лопте, а меч је трајао три сата и 51 минут.

"Морао сам да искористим шансу. Био сам тако близу повратка кући, Федерер је имао сервис на 40:15, али успео сам да погодим невероватни форхенд и вратим се у меч. Добио сам и енергију од публике", рекао је тада Ђоковић.

На другом месту листе преокрета је победа Жоа-Вилфрида Цонге над Роџером Федерером резултатом 3:6, 6:7(7:3), 6:4, 6:4, 6:4 у четвртфиналу Вимблдона.

Треће место припало је Хрвату Ивану Додигу који је победио Шпанца Рафаела Надала са 1:6, 7:6 (7:5), 7:6 (7:5) у другом колу турнира Мастерс серије у Монтреалу.

Даље следе Британац Енди Мареј, који је у четвртом колу Ролан Гароса победио Виктора Троицког са 4:6, 4:6, 6:3, 6:2, 7:5, и Швеђанин Робин Содерлинг после победе од 6:7(5:7), 3:6, 7:5, 6:4, 6:4 против Аустралијанца Лејтона Хјуита у другом колу Вимблдона.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи