Читај ми!

Играчи: Срце на терен

Теодосић: Немам снаге ни да се радујем како треба. Радуљица: Полудео сам, још нисмо свесни шта смо урадили. Финале је финале, оставићемо срце на терену. Крстић: Велики успех, мој највећи успех.

Плејмејкер кошаркашке репрезентације Србије Милош Теодосић рекао је да нема снаге ни да се радује после пласмана у финале Светског првенства, као и да је тиму тријумф над Француском донела велика жеља.

"Још једна сјајна утакмица, показали смо поново какав смо стварно тим. За мене су ово најтеже утакмице, када рано поведеш са 17-18 разлике и онда мораш да браниш, некако се и опустиш. Али, презадовољан сам, верујте ми да немам снаге ни да се радујем како треба", рекао је Теодосић.

Србија је у Мадриду у петак пред поноћ победила Француску са 90:85 и тако освојила прву медаљу на светским шампионатима од осамостаљења. "Орлови" су водили све време, али су "петлови" у последњој четвртини успели да смање разлику на само два поена заостатка.

"И на полувремену и пре почетка утакмице причали смо да ће нам одбрана донети победу. Стварно смо одиграли сјајну одбрану, можда не у последњих 10 минута, мада су и они ту погодили нешто што иначе не би погодили. Одбрана, наша одлучност и превелика жеља да будемо прекосутра у финалу водили су нас до победе", рекао је Теодосић.

Србија у недељу игра финале против САД, а Теодосић је на питање новинара да ли му је победа у мечу с Французима највећа у каријери, одговорио да се нада да ће највећа бити у финалу.

"Ја се надам да није. Можда до сада јесте, али се надам да неће бити тако. Американци су сјајни, али не и непобедиви. Даћемо све од себе и у финалу", рекао је Теодосић, наговештавајући злато.

Крстић: Велики успех, мој највећи успех

Капитен репрезентације Србије Ненад Крстић рекао је да победа над Француском и пласман у финале Светског првенства спадају у највеће домете српске кошарке, а то је и његов лични највећи успех.

"Ово може да стане у ред највећих успеха у историји наше кошарке. С обзиром на све проблеме које смо имали, и да је селектор – то први пут. Ово је сигурно мој највећи успех", рекао је Крстић новинарима у Мадриду.

"Одиграли смо добру, мушку утакмицу, можда смо се у једном тренутку уплашили победе, јер доста играча није било у оваквој ситуацији. Батум је одиграо феноменалну утакмицу, сам их је држао у игри, али ми смо показали карактер и одиграли смо једно-две одбране кад је било најпотребније", рекао је Крстић.

"Играмо стварно лепо. Селектор је увек говорио да верује у нас, то је и показао на прави начин. Његови говори у свлачионици и пре утакмица, на полувремену, нама су уливали самопоуздање и како је турнир одмицао коцкице су се сложиле", додао је Крстић.

Капитен Србије је навео да је свако у тиму дао свој допринос.

"Богдан је показао зашто га називају великим талентом, Тео је одиграо феноменалну утакмицу, сви смо дали допринос. Калина је дао два веома битна бацања, можда и одлучујућа", рекао је Крстић.

Радуљица: Полудео сам, још нисмо свесни шта смо урадили

Мирослав Радуљица још није свестан величине успеха пласманом у финале Светског првенства у Шпанији.

"Ово је невероватна ствар... Чак и ја који никад нисам еуфорчан, и ја сам полудео, пресрећан сам, мислим да ће то тек да нас стигне. Још нисмо свесни колико је ово огромна ствар и за нас саме и за читаву нацију", рекао је Радуљица.

"Не знам шта је оно било. И ногом да су шутнули, дали би. Мало је и наша кривица, пали смо и физички, али показали смо менталну снагу и погодили смо те пенале на крају... Сви су играли сјајно, тимска победа, невероватан успех", истакао је Радуљица.

"Имамо дан да се смиримо, иако не знам да ли ће главе да нам се смире. Превелика је ово ствар за нас. Финале је финале, све је могуће. Шта да причам? Америка је то. 'Драли су' све живе са 20-30 разлике, али финале је посебна утакмица, поготово финале Светског првенства. Оставићемо срце на терену", казао је Радуљица.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару