Читај ми!

Ђорђевић: Још није готово, желимо Амере

Урадили смо велику ствар, али још није готово, имамо још једну утакмицу. Субота је дан који ћемо искористити да пробамо да се опоравимо, да смиримо главу. Имамо још финале, велико финале против САД, рекао је селектор Србије Александар Ђорђевић.

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић оценио је да је наша екипа – победом над Француском и пласманом у финале Светског првентва – урадила велику ствар, али је истакао и да шампионат још није готов.

"Изванредно отворена утакмица, наставак две претходне које смо имали у Мадриду. Тим је схватио снагу, игра коју смо стварали дошла је до изражаја. Имамо једног лидера који је преузео на себе велику одговорност – као што је Милош Теодосић – који је, по мом мишљењу, МВП овог турнира", рекао је Ђорђевић новинарима у Мадриду.

Кошаркашка репрезентација Србије пласирала се у финале Светског првенства, пошто је победила Француску са 90:85 у драматичном полуфиналу у петак пред поноћ у Мадриду.

"Сав кредит иде играчима, они су створили ову хемију, амбијент, схватили колико снаге постоји у кошаркашкој репрезентацији Србије и та снага заједништва коју ја од првог дана и вама желим да објасним, јако је важна за постављање параметра и вредности које су потребне да би Србија играла финале и борила се за медаљу", казао је Ђорђевић.

Он је истакао да је много рада и труда уложено и да је срећан због свих играча и свих сарадника у репрезентацији.

"Велика ми је част што сам тренер свим овим момцима. Једно прелепо осећање, урадили смо велику ствар, али још није готово, имамо још једну утакмицу. Субота је дан који ћемо искористити да пробамо да се опоравимо, да смиримо главу. Имамо још финале, велико финале против САД. Већ сам обавио разговор у свлачионици – ми хоћемо да играмо против Америке", рекао је Ђорђевић.

У последњој четвртини утакмице у петак Француска се вратила у меч, те је новинаре занимало шта је Ђорђевић у тим тренуцима говорио играчима.

"Говорио сам им: 'Гледајте да вам не погађају све' ", рекао је Ђорђевић уз осмех.

"Тражили смо да не шутирају тројке, да играмо агресивно, изашли смо из добре концентрације из првог полувремена, 'попили смо' пар лаганих тројки и онда смо и ментално пали. Батум је одиграо феноменалну завршницу, зато јесте тамо где јесте", казао је селектор Србије.

Он је на крају поновио да су његови кошаркаши заслужили да игају финале Светског првенства.

"Ови момци су желели финале и ја им од срца честитам. Ми смо земља кошарке, то тврдим и стојим иза тога. Ми смо баскет-земља и то смо данас доказали", закључио је Ђорђевић.

Србија ће у недељу увече у финалу играти против селекције САД.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару