Читај ми!

Медији: Србија најлепша прича Мундобаскета

Медији из региона одају признање кошаркашима Србије на новом успеху и победи над Француском, којом су изборили пласман у финале првенства света.

"Србија је најлепша прича Мундобаскета у Шпанији. 'Орлови' су бацили на колена првака Европе Француску и пласирали се у финале", јавила је РТВ Црне Горе, истичући још једну сјајну партију изабраника селектора Александра Ђорђевића.

Додаје се да су "Ђорђевићеви момци три четвртине држали час кошарке 'петловима', а да су у последњој издржали налет ривала "на крилима Теодосића, Богдановића и капитена Крстића".

Загребачки Вечерњи лист преноси да је репрезентација Србије приредила сензацију пласманом у финале.

"Србија је у првом полувремену одбрамбено и нападачки уништила Француску. Срби су у једном тренутку имали и 18 кошева предности, да би у последњу деоницу ушли са плус 15. Француска је након тога кренула у јуриш и стигла до минус два, али даље од тога није ишло и славље Србије могло је да почне", пише лист.

Љубљанско Дело наводи да су "Срби били у одличном положају до последње четвртине утакмице".

"Французи су тада постигли чак 39 поена и дошли до минус два, али су момци Саше Ђорђевића остали мирних живаца и прошли у финале", извештава Дело, величајући Теодосићеву игру.

Скопска Вечер под насловом "Србија се бори за злато" истиче сјајну игру Ђорђевићевог тима у прве три четвртине, али и истрајност у критичним тренуцима завршнице велике борбе у Мадриду.

"Французи су се пресингом приближили на 86:82, али до преокрета нису могли", пише македонски дневник.

Сарајевско Ослобођење такође велича маестралног Теодосића и подсећа да "играчи Саше Ђорђевића у финишу меча умало нису све упрскали".

"Србија је кључну предност остварила крајем прве и почетком друге четвртине, када феноменални Милош Теодосић и Мирослав Радуљица са девет узастопних поена својој репрезентацији доносе огромних 30:15. Французи су у завршници опасно запретили, али је Србија издржала притисак и заслужено прошла у финале", преноси лист.

У борби за титулу шампиона света Србија у недељу од 21 сат у Мадриду игра против репрезентације САД, а дан раније у мечу за 3. место састају се Литванија и Француска.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару