Читај ми!

"Орлови" у полуфиналу, декласиран Бразил!

Србија–Бразил 84:56 (крај). Србија убедљиво савладала Бразил и пласирала се у полуфинале Светског првенства у Шпанији! Одлична одбрана и далекометна паљба "орлова" обележили меч у Мадриду. Теодосић најефикаснији са 23 поена. Противник у полуфиналу Шпанија или Француска.

Какав меч "орлова"! Кошаркашка репрезентација Србије пласирала се у полуфинале првенства света пошто је у четвртфиналној утакмици у Мадриду савладала селекцију Бразила са 84:56 (21:17, 16:15, 29:12, 18:12).

Изабраници селектора Александра Ђорђевића остварили су подвиг, а фантастичном игром декласирали су квалитетног ривала и заслужено стекли прилику да се боре за медаљу.

Велика борба се водила у првом полувремену. Екипе су биле прилично изједначене, а Србија на велики одмор одлази са предношћу од 37:32.

Преломна је била трећа четвртина, коју су српски кошаркаши сјајно започели. После једног фаула над Радуљицом, Бразилци због приговора добијају две техничке грешке и "орлови" прелазе предност од десет поена.

То је био почетак краја Бразила. Србија у наставку смиреном игром и фантастичном одбраном стиже до још убедљивије предности, коју успева да задржи, чак и повећа у последњој деоници и стиже до велике победе.

Најефикаснији играч на утакмици био је Милош Теодосић са 23 поена, док је Богдановић додао 12. По десет су постигли центри Радуљица и Крстић.

У тиму Бразила бољи од осталих били су Варежао и Вијера са по 12 постигнутих поена.

Пласманом у полуфинале Мундобаскета у Шпанији репрезентација Србије поновила је успех од пре четири године са шампионата у Турској.

У борби за финале, у петак у Мадриду, кошаркаши Србије чекају бољег из преосталог четвртфиналног дуела у којем се од 22 сата састају Француска и домаћин Шпанија.

У другом полуфиналу у четвртак у Барселони играју Литванија и САД.

Овако је протекао четвртфинални меч у Мадриду:

19.36 – Крај, Србија је у полуфиналу Светског првенства! "Орлови" су више него убедљиво савладали Бразил са 84:56 и у полуфиналу ће играти против бољег из меча између Шпаније и Француске.

19.27 – Рафална паљба Србије на почетку треће четвртине. До краја меча остало је пет минута, а Србија води са 77:50.

19.17 – Фантастична игра Србије у трећој четвртини. Одбрана функционише перфектно, разноврсна игра у нападу, па "орлови" на улазу у последњу четвртину воде са великих 66:44.

19.09 – Много боље је заиграла Србија у трећој четвртини, а после две техничке грешке бразилским играчима "орлови" имају двоцифрену предност – 53:38.

18.59 – Почело је друго полувреме.

Полувреме: Теодосић најефикснији у српском тиму са 16 поена, Бјелица уз осам поена има и пет скокова. Код Бразилаца, Маркињош најефикаснији са девет поена, по осам постигли Гарсија и Варежао.

Бразил има шест скокова и четири асистенције више од Србије, али и знатно лошији проценат шута за два поена. "Орлови" су изгубили само две лопте, док их Бразилци имају двоструко више.

18.44 – Бразил прави серију – 9:0, али "орлови" узвраћају контрасеријом од 8:0 и на велики одмор одлазе са предношћу од 37:32.

18.31 – Бразил у другу четвртину улази са две погођене тројке, али Србија брзо враћа предност. На средини друге деонице, Србија–Бразил 29:25.

18.20 – Србија је у предности малтене од почетка меча. Ипак, Бразилци не допуштају "орловима" да се одлепе, па Србија после прве четвртине води са 21:17.

18.08 – Тесан меч у првих пет минута, Србија води са 12:9.

18.01 – Почео меч у Мадриду.

17.58 – За неколико минута почиње меч између Србије и Бразила, директан пренос можете пратити на нашем Првом програму.

Број коментара 66

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару