Читај ми!

Радуљица и Богдановић: Калинић нас подигао!

Српски кошаркаши Богдан Богдановић и Мирослав Радуљица рекли су да је репрезентација одлично одиграла меч осмине финала Светског првенства против Грчке и истакли да је екипу посебно "подигао" Никола Калинић својим закуцавањима.

Најефикаснији кошаркаши Србије у победи над Грчком, Богдан Богдановић и Мирослав Радуљица, сматрају да су закуцавања Калинића били преломни моменти меча.

"Мислим да смо се добро припремили за ову утакмицу. Сјајно смо одиграли друго полувреме. Похвалио бих Николу Калинића, који нас је са она два монструозна закуцавања дигао, дао нам лакши пут, а њих уплашио", рекао је Богдановић новинарима у Мадриду.

Кошаркашка репрезентација Србије пласирала се у четвртфинале Светског првенства у Шпанији, пошто је вечерас у Мадриду победила Грчку са 90:72.

Богдановић је био најефикаснији у редовима Србије с 21 поеном, а истакао се и Мирослав Радуљица који је убацио 16.

"Мислим да је била сјајна утакмица. Играли смо константно целу утакмицу. Од почетка смо дали тон мечу. Калина нас је са оним закуцавањима дигао као тим, али не бих издвајао никога. Од почетка до краја смо играли снажно, физички. Разлика је на крају била велика, али то не значи да је утакмица била лака. Грци нису наиван тим, имају сјајне појединце, пресрећан сам", рекао је Радуљица.

Калинић: Наместило се... 

Јунак првог полувремена Никола Калинић био је прилично скроман после сјајног меча и велике победе.

"Хвала на честиткама. Тако се отворило на почетку. Они су вероватно више пажње обратили на наше старије и искусније играче и мени отворили тај неки простор који сам искористио. Без обзира на то, до краја је сваки појединац дао свој велики допринос. Имали смо велики број расположених играча. Ово је сјајна тимска победа", рекао је Калинић после меча, а затим прокоментарисао своја два закуцавања.

"Лепо је изгледало, успео сам да ухватим снимак на видео-монитору и изгледало је баш добро. Али, не размишљам о томе, битно је да је ово велика тимска победа. Ја сам на почетку отворио, касније су остали наставили и завршили утакмицу", закључио је Калинић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару