Читај ми!

Сјајна Србија у четвртфиналу Мундобаскета!

Србија–Грчка 90:72 (крај). Одличном игром током целог меча, кошаркаши Србије победили су Грчку са 90:72 и пласирали се у четвртфинале Светског првенства у Шпанији! Најефикаснији у нашем тиму били су Богдановић са 21 и Радуљица са 16 поена. Противник у борби за полуфинале је селекција Бразила.

Најбољом партијом у досадашњем току шампионата, кошаркаши Србије победили су до вечерас непоражену Грчку са 90:72. Том победом "орлови" су обезбедили место у четвртфиналу.

Србија је коначно добро отворила меч. Константно су изабраници селектора Ђорђевића били у предности, која се кретала у распону од два поена до седам поена.

Најрасположенији у тим уводним моментима, али и током целог првог полувремена, био је кошаркаш Црвене звезде Никола Калинић (12 поена у првом полувремену), који је два пута "монструозно" закуцавао лопту у кош Грка.

Теодосић је држао конце игре у својим играма, а поменутој двојци кошаркаша постепено су се прикључивали Богдановић, Крстић и Бјелица.

На полувреме су наши момци отишли са четири поена више (46:42), али се очекивао одговор "Хелена" у наставку.

Међутим, то се није догодило. Калинића су у нападу одменили вечерас расположени Богдан Богдановић (најефикаснији са 21 поеном) и константно добри Мирослав Радуљица (16 поена). Скоком је господарио Немања Бјелица (девет ухваћених лопти), а запажену ролу имао је и недовољно оправљени капитен Ненад Крстић, који је убацио 10 поена.

На другој страни, Грци нису играли своју препознатљиву игру са много транзиције и лаких поена. Тачније, "орлови" им то нису дозволили.

Потпуно је подбацио Костас Папаниколау. Бурусис, Принтезис и Зизис сведени су на прихватљив број поена, па је 14 поена "Американца" Калатеса било највише што су наши момци неком поједницу "допустили".

На крају, убедљива победа Србије од 90:72, која даје наду за евентуално укључивање у борбу за медаљу...

Противник изабраницима селектора Ђорђевића у четвртфиналу биће Бразил, који је славио у међусобном мечу групне фазе.

Овако је текао меч: 

19.40 – Крај меча, Србија је победила Грчку са 90:72! Овом победом наши кошаркаши обезбедили су пласман у четвртфинале СП.

Најефикаснији у нашем, вечерас врло расположеном тиму били су Богдановић са 21 и Радуљица са 16 поена. Бјелица је меч завршио са осам поена и девет скокова, а сјајне партије пружили су и Теодосић и Калинић.

На другој страни, бољи од осталих био је Калатес са 14 поена.

19.34 – На "двадесет разлике" и три минута до краја, Бјелица прави оштар фаул над Бурсисом, након чега долази до мањег кошкања два играча. Епилог свега је намеран фаул досуђен нашем крилу, а техничка Бурусису – 83:63.

19.27 – Још пет минута до краја меча, "орлови" имају 16 поена предности. Сјајно игром нашег тима командује Милош Теодосић, који има велику помоћ у Крстићу, Богдановићу и Радуљици. Треба истаћи и Немању Бјелицу, који је ухватио чак осам лопти!

19.18 Завршена је трећа четвртина, српски кошаркаши и даље у предности – 64:55. Сјајном и агресивном одбраном и добрим одлукама у нападу наши кошаркаши су стекли лепу предност. Имао је капитен Крстић прилику да додатно увећа предност у самом финишу, али није искористио зицер после сјајног паса Теодосића.

19.04 – После одиграних пет минута у трећој четвртини, Србија чува предност. Радуљица, Бјелица и Богдановић су поенима из рекета одговорили на две убачене тројке Грка. Тренутно 55:50. 

18.57 – Почело је друго полувреме у Мадриду.

18.40 – Завршено је прилично ефикасно прво полувреме, Србија води против Грчке са 46:42. У самом финишу, фантастични Калинић је поново феноменално закуцао, а притом био фаулиран. Искористио је додатно бацање и одвео наш тим на одмор са предношћу. Грци су тројком Зизиса у финишу дошли до првог вођства, али га убрзо и изгубили.

Калинић најефикаснији на мечу са 12 поена, а Теодосић има осам. На другој страни, Зизис и Принтезис су убацили по осам кошева.

18.31 – На половини друге четвртине, Србија чува предност (два до пет поена). Калинића је у нападу добро одменио Богдановић, који је погодио две тројке. С друге стране, тамнопути Антентокуомпо прилично расположен и мотивисан...

18.18 – Крај првог периода – Србија води против Грчке са 23:20. Чини се да је баш за та три поена више наша селекција била боља у првих десет минута.

18.11 – Обе екипе за сада добро шутирају за три поена. Расположенији од осталих у српском тиму је Калинић, који има већ осам поена. Два минута пре краја прве четвртине, Србија–Грчка 19:17.

18.05 – Фантастичан потез Николе Калинића! У полуконтри му се отворио пут до коша испод кога је био Бурусис, али нашем играчу то није био проблем да закуца преко грчког горостаса. Касније су по тројку убацили управо Бурусис и Теодосић. Србија води са 8:5.

18.00 – Почео је меч, први напад имаће селекција Србије, која је меч почела у петорци: Марковић, Теодосић, Калинић, Бјелица и Радуљица.

17.55 – У току је интонирање химни вечерашњих ривала...

17.50 – Претходна два дуела ових селекција добили су Грци. Наши кошаркаши у меч улазе са скором 2-3, док су "Хелени" у претходних пет мечева на шампионату остварили исто толико победа.

17.40 – Ускоро почиње меч осмине финала СП између Србије и Грчке. Меч ће судити тројка у саставу: Мајкл Ајлен (Аустралија), Роберт Лотермосер (Немачка) и Стефан Сибел (Канада).

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару