Читај ми!

Ђорђевић: Имамо квалитет за победу

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да је потпуно миран и да мисли да његов тим има квалитет да победи Грчку у осмини финала Светског првенства у Шпанији. Утакмица Србија–Грчка играће се од 18 часова у недељу, а можете је пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а.

Селектор репрезентације Александар Ђорђевић није крио комплименте када је у питању наш сутрашњи противник, али је показао и да одлично познаје ривала.

"Грци су једна од најдисциплинованијих екипа на првенству, екипа која игра тимску кошарку, изузетно брзу, агресивну, такмичарску и имају много искуства. Они знају како се освајају титуле, иза њихових играча је много финала. Играју изузетно сигурно, наметнули су се. Међутим, ја сам потпуно миран јер мислим да ми имамо квалитет и да можемо да одговоримо на такву игру, пре свега одбрамбено", рекао је Ђорђевић новинарима у Мадриду.

Србија је прву фазу такмичења завршила као четврта у Групи А и тако је изборила пласман у осмину финала против тима који је био први у Групи Б. Тим је из Гранаде прешао у Мадрид и данас је имао један тренинг.

"Мислим да је екипа вољна, жељна и спремна за добру утакмицу са Грцима. Они имају једну хемију која се види на терену и на нама је да то разбијемо. Мир у глави, ватра у срцу, то је оно што нам треба, већ сам то рекао", нагласио је Ђорђевић.

Плејмејкер Милош Теодосић истакао је да једва чека да почне утакмица.

"Очекујем још неизвеснији дуел од оног у припремама и очекујем да сада победимо. Показали смо у ових пет утакмица борбеност и тимски дух. Квалитет није на њиховој страни, мислим да смо ту изједначени. Мислим да ће наша жеља победити. Постоји нервоза, не би било нормално да не постоји дан пред утакмицу. Једва чекамо да овај дан прође и да сутра заиграмо", рекао је Теодосић.

"Очекује нас тежак и неизвестан дуел. Грци су до сада без пораза. Дуго су заједно и играју као прави тим. Биће много тешко", додао је он.

Кошаркаши Србије и Грчке потукли су се током једне припремне утакмице пре три године, па су новинари питали Теодосића да ли има можда због тога посебних емоција.

"Наравно да има емоција јер је осмина финала Светског првенства. Ту тучу сам заборавио одавно. Нема потребе да се присећамо или размишљамо о томе уопште", рекао је Теодосић.

Српски плејмејкер је оставио дубок траг у грчкој кошарци, пошто је у Олимпијакосу освојио Евролигу и у његовом дресу је проглашен за најбољег европског играча.

"Имам пријатеље у грчкој репрезентацији, али та пријатељства овај пут остављам по страни", рекао је Теодосић.

Утакмица Србија–Грчка играће се сутра од 18.00 уз директан пренос на Првом програму РТС-а.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару