Читај ми!

Пораз од Шпаније, Грчка наредни противник

Србија - Шпанија 73:89 (крај). Србија изгубила од Шпаније у последњем колу А групе Светског првенства и заузела четврто место у групи. "Орлови" одлично играли у другом полувремену, крај меча обележила кошкања играча и техничке грешке. Саша Ђорђевић искључен у последњем минуту меча. Противник у осмини финала биће репрезентација Грчке.

Кошаркашка репрезентација Србије завршила је прву фазу такмичења на Светском првенству као четврта у Групи А, пошто је у Гранади изгубила од домаћина Шпаније са 89:73 (34:20, 20:15, 17:21, 18:17).

Србија после прве фазе има учинак од две победе и три пораза и у осмини финала ће у недељу играти против Грчке, која је била прва у Групи Б.

Шпанија има свих пет победа после прве фазе и у осмини финала играће против Сенегала.

Србија се данас држала само на почетку меча, али је Шпанија тројкама и добром одбраном већ у првих 10 минута стекла двоцифрену предност и постигла 34 поена.

Србија је у средином четврте четвртине пришла на 10 поена мањка, али је Шпанија убрзо повратила убедљиву предност.

Сам финиш меча обележило је кошкање играча на терену, али и искључење Александра Ђорђевића, који је искључен због две техничке грешке, испровоциран одлукама судијске тројке, која је током читавог меча давала "ветар у леђа" домаћину турнира.

Србија је на крају доживела убедљив пораз, али је у већем делу сусрета била равноправан ривал са фаворизованим Шпанцима, о чему сведочи податак да су "орлови" друго полувреме решили у своју корист (39:35).

Србију је предводио Немања Бјелица са 19 поена и 10 скокова. Мирослав Радуљица завршио је утакмицу са 13, а Милош Теодосић са 10 поена.

Шпанију је предводио Пау Гасол са 20 поена.

Овако је протекао меч између Србије и Шпаније:

23.47 - Завршен је меч, Србија - Шпанија 73:89. У финишу меча искључен Саша Ђорђевић због пригивора судијама, који су више него очигледно били на страни домаћина турнира.

23.40 - Грчка је у групи Б савладала Аргентину са 79:71 и заузела прво место у групи. Грчка је противник репрезентације Србије у осмини финала Светског првенства.

23.30 - Боре се "орлови" против Шпанаца, успевају да спусте минус на десет поена, али Шпанија поново долази до даха, па на средини последње четвртине води 80:66.

23.16 - Више него солидна игра "орлова" у трећој четвртини, нарочито Бјелице и Радуљице. Предност Шпанаца спуштена на 71:56.

23.07 - Шпанија не посустаје, већ подиже ионаку убедљиву предност. На средини трећег периода "фурија" води са 65:41.

22.57 - Почело је друго полувреме.

22.42 - Полувреме у Гранади. Шпанија делује незаустављиво на терену и после 20 минута игре води са 54:35.

22.31 - Покушава српски тим да стигне високу предност Шпаније. После тројки Теодосића и Богдановића, резултат је смањен на 41:31.

22.20 - Фуриозна игра Шпаније у наставку прве деонице, па домаћини турнира, уз благу судијску помоћ, имају 14 поена предности - 34:20.

22.09 - Половина прве четвртине, врло изједначен меч на почетку - Србија води 13:12.

22.01 - Почео меч у Гранади.

21.50 - Десетак минута остало је до почетка последњег меча у групи А, у Гранади се састају Шпанија и Србија.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару