Читај ми!

Савладан Иран, Србија у осмини финала!

Иран–Србија 70:83 (крај). Кошаркаши Србије су победили селекцију Ирана са 83:70 и тим тријумфом обезбедили пласман у осмину финала Мундобаскета у Шпанији. Бјелица и Богдановић најефикаснији у нашем тиму, Хадади убацио 29 поена за Иран. Уторак је дан паузе на СП, па следе мечеви са Бразилом и Шпанијом.

После мало проблема у првом полувремену, кошаркашка репрезентација Србије победила је селекцију Ирана са 83:70 и том победом осигурала наступ у осмини финала Светског купа.

Меч у Гранади обележио је добар отпор Иранаца у првом полувремну, који су захваљујући веома расположеном Хададију држали прикључак. Бивши НБА центар је у првих двадесет минута игре убацио чак 22 поена.

Ипак, у другом полувремену, уз агресивнију одбрану у којој су предњачили Марковић, Симоновић и Катић, наша селекција је полако повећавала предност, која је у једном моменту достигла и 22 поена разлике.

У последњем периоду, изабраници селектора Ђорђевића одиграли су паметно и сигурно, и без проблема привели меч крају, за коначних 83:70.

Најефикаснији у нашем тиму били су Бјелица са 18 поена, Богдановић са 16 и Радуљица са 13 поена.

Код Ирана искусни Хадади је меч завршио са 29 убачених кошева, док је Бахрами додао 20 поена.

Уторак је слободан дан за тимове из Групе А, а потом наше момке очекују најтежи дуели – против Бразила и домаћина Шпаније.

Овако је протекао меч Иран–Србија: 

17.25Завршена је утакмица, Србија је са 83:70 победила Иран и тиме обезбедила пласман у четвртфинале Светског првенства. Најефикаснији у редовима нашег тима били су Бјелица са 18 и Богдановић са 16 поена, док је у редовима Ирана Хадади меч завршио са 29 поена.

17.07 – Последња четвртина протиче у рутинској игри нашег тима. Рашко Катић је својом чврстом игром зауставио Хададија. Богдановић и Бјелица увећали свој кошгетерски учинак на по 14 поена. Разлика у корист нашег тима сада је око 20 поена...

16.57 – Ствари су ипак дошле на своје место, Србија има убедљиву предност после одиграних тридесет минута – 67:51. 

16.41 – Много боља и пре свега борбенија игра нашег тима у трећем периоду. Велику енергију у одбрани улаже Стефан Марковић, Теодосић и даље веома добар у шуту, а на другој страни је дошло до пада у игри Хададија, а самим тим и иранског тима. Тренутно 18 поена вишка за наш тим...

16.29 - Почело је друго полувреме...

16.12 – Добар посао у одбрани али и у нападу урадио је Симоновић, а једну тројку погодио је и Стефан Марковић. Чини се да Иранци губе на свежини и енергији, али и даље их у животу држи веома расположени Хадади, који је убацио чак 22 поена. У српском тиму најефикаснији је Бјелица са 10 поена. И даље је потпуно отворена утакмица... На полувремену, Иран–Србија 38:42.

15.55 – Јовић је унео додатну агресивност у одбрани, Теодосића је кренуо шут споља, али и даље имамо великих проблема са сјајним Хададијем, који, после свега 13 минута, има већ 18 поена!

15.49 – Уласком Теодосића игра наше селекције добила је на организацији и креацији. Уз то, погођене су три тројке. Наши центри имају проблема са расположеним Хададијем под кошем. Крај прве четвртине, води Србија са 21:18.

15.38 – Нешто лошији и спорији почетак српског тима, док су Иранци на другој страни прилично растрчани и расположени у шуту. Чини се да азијска селекција жели да наметне "јурњаву", што би наши момци морали да избегну...

15.30 – Почео је меч, први напад имаће Србија. Петорка нешег тима: Марковић, Богдановић, Калинић, Бјелица и Радуљица.

15.23 – Занимљиво је истаћи да је једини досадашњи меч ових селекција Иран решио у своју корист са 72:70, пре шест година на "Дајмонд болу". 

15.15 – За петнаест минута у Гранади почиње меч Србија–Иран. 

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару