Читај ми!

Ђорђевић: Заслужујемо поштовање!

Александар Ђорђевић изјавио после пораза од Француске да његов тим заслужује поштовање. Не знам да ли је био фаул у последњем нападу Француске, али сам сигуран да је био фаул на Богдановићу, изјавио селектор Србије.

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да његова екипа заслужује поштовање, пошто сматра да је оштећена у завршници утакмице против Француске на Светском првенству у Шпанији.

"Оба тима су свим срцем хтела победу. Свака лоша одлука је била против нас. Наравно, ја сам им честитао на победи. Ми на крају нисмо могли да пронађемо одговор на њихове шутеве за три поена. Имамо ватру у срцу, али желимо да нас поштују на паркету, играмо најпоштенију кошарку", рекао је Ђорђевић после утакмице.

"Триколори" су победили кошем Жофрија Ловерња са линије за слободна бацања, 1,1 секунду пре краја, а претходно су судије досудиле прекршај Мирославу Радуљици.

Ђорђевић сматра да је пре тога, четири секунде пре краја утакмице, током напада његове екипе био фаул над Богданом Богдановићем, који судије нису досудиле.

"Не знам да ли је био фаул у последњем нападу Француске, али сам сигуран да је био фаул на Богдановићу. Он је наш играч за завршнице. То му је посао. Сви му верујемо у тим тренуцима. Честитам играчима, били су спремни да победе Французе. Морам још једном да погледам снимак, али мислим да сам у праву", рекао је Ђорђевић.

Он је истакао да је неиграње капитена Ненада Крстића "тактичка одлука".

"Није нам био ни потребан због Радуљице", додао је Ђорђевић.

"Ми не зависимо од једног или два играча. Играмо јаку одбрану и на то сам поносан. Промашили смо неке отворене шутеве. Вероватно ћемо то погађати у наредним утакмицама", рекао је Ђорђевић.

Најефикаснији у екипи Србије са 21 поеном Мирослав Радуљица рекао је да је његову екипу једна грешка коштала победе.

"Тешка утакмица. Играли смо добро. Сви знају каква је Француска екипа, европски шампион. Нико није мислио да ће бити лако. Једна грешка нас је на крају коштала победе", рекао је Радуљица.

Он није желео да коментарише одлуку судије, да му свирају фаул у последњем нападу Француске.

"Није моје да то одговарам. Судија је свирао, и то значи да је фаул. Можда је то више питање за Жофрија. Много ми је криво што смо изгубили, али то је ипак првак Европе", закључио је Радуљица.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару