Читај ми!

Убедљива победа на почетку Мундобаскета

Србија–Египат 85:64 (крај). Кошаркаши Србије убедљиво савладали Египат у првом мечу на Светском првенству у Шпанији. Саша Ђорђевић мешао карте, свих 12 играча имало својих "пет минута", Теодосић најефикаснији са 15 поена. Ђорђевић: За почетак је било добро. Наредни противник је Француска (недеља, 15.30).

Кошаркашка репрезентација Србије успешно је стартовала на Светском првенству у Шпанији, пошто је у првом колу Групе А савладала Египат са 85:64 (21:13, 22:18, 25:12, 17:21).

Србија је без проблема дошла до убедљиве победе и на прави начин отворила наступ на Мундобаскету.

Селектор Александар Ђорђевић шансу је указао свим играчима, а у игру је улазио и Милош Теодосић, који је са 15 поена био најефикаснији у победничком тиму.

Центар Мирослав Радуљица убацио је 13 поена, док су по 11 постигли Никола Калинић и Стефан Бирчевић.

У осталим мечевима групе А састају се Француска–Бразил (18) и Шпанија–Иран (22).

Наредни меч кошаркаши Србије одиграће у недељу од 15.30 против селекције Француске.

Ђорђевић: За почетак је било добро...

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да је задовољан победом над Египтом (85:64) на почетку Светског првенства и да екипа има простора за напредак.

"Прихватили смо изазов, као да играмо против било ког другог тима и свиђа ми се тај став код наших играча. О утакмици не морам да причам пуно. Ателетски смо снажнија екипа од Египта, талентованији и одрадили смо добро посао. За интерну употребу остају информације о индивидуалним грешкама, које можемо и морамо да исправимо, да бисмо напредовали. За почетак је добро", рекао је Ђорђевић са сајт Кошаркашког савеза Србије.

Он се осврнуо на партије Милоша Теодосића и Ненада Крстића, који су због повреда пропустили већи део припрема.

"Теодосић је због вируса играо под витаминима и инјекцијом. Немања Бјелица мало шепа због ударца против Новог Зеланда, али добро је изгурао ову утакмицу. Крстић нема проблем са коленом, него са формом, али имамо стрпљења. Наш тим је састављен од 12 играча, од којих свако може да игра на Светском првенству", рекао је Ђорђевић.

Репрезентација Србије у недељу од 15.30 сати у 2. колу игра против европског првак селекције Француске.

"Интересује нас следећа утакмица, Француску има сјајну екипу. Имали су неколико добрих утакмица пред почетак првенства, лидери тима су Батум и Дијао, који игра плејмејкера са позиције крилног центра. Жељно чекамо тај изазов", поручио је Ђорђевић.

Овако је протекао први меч Србије на Мундобаскету:

17.11 – Завршен је меч у Гранади. Србија је успешно започела такмичење, убедљиво савладавши Египат са 85:64.

16.59 – Половина последње четвртине, Србија одржава високу предност против Египта – 80:55.

16.46 – Ствари полако долазе на своје место. После три четвртине Србија против Египта води са 68:43.

16.34 – Средина треће деонице. Србија је одлично повукла у наставку, Египат се поново враћа у живот. "Орлови" прешли границу од 20 поена предности, сада је 54:38.

16.10 – Никако Србија да преломи меч и направи разлику већу од 20 поена. На полувремену, Србија–Египат 43:31.

16.00 – На средини друге четвртине, Србија има десет поена предности (30:20). Растрзана игра на обе стране, квалитет је свакако на страни "орлова".

15.50 – Погодили су Египћани неколико шутева за три поена, смањили предност Србије, која је у једном тренутку износила и 13 разлике. После прве четвртине, Србија–Египат 21:13.

15.42 – Одличан почетак српске репрезентације. Највише захваљујући Мирославу Радуљици (девет поена), "орлови" на средини прве четвртине воде са 16:7.

15.32 – Почео меч у Гранади.

15.23 – За неколико минута почиње први меч српске репрезентације на Светском првенству у Шпанији. Противник је селекција Египта.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару