Читај ми!

Сале Национале: Враћамо култ репрезентације

Селектор српских кошаркаша Александар Ђорђевић сматра да је стварање борбеног тима и враћање култа репрезентације најбитније од свега уочи учешћа на првенству света у Шпанији.

Према његовој оцени, репрезентација коначно игра тимски и састав националног тима је компактан.

"Током припрема показали смо доста тога. Велико заједништво и борбеност на терену последица су одличне игре у одбрани и то ће бити кључна ствар на свим утакмицама шампионата, без обзира на нешто лошија издања на последње две провере против Новог Зеланда", изјавио је Ђорђевић на конференцији за медије у Хали Пионир.

"Они се понашају и живе као један, што нам даје за право да се надамо да смо на добром путу. Видећемо да ли ће то бити довољно у Шпанији. Никада нисам био добар прогнозер, немамо права да калкулишемо, већ да сваки меч играмо максимално. Наша дужност је да вратимо култ репрезентације, јер дрес са државним грбом је нешто за шта се играчи и тренери спремају целог живота. Момци су то и показали током припрема", нагласио је Ђорђевић.

Српски селектор потврдио је да има поверење у свих 12 играча које води у Шпанију.

"Овде има великих играча. Њима су потребна велика такмичења, а предстојеће првенство је једно од таквих. Када буду дошле велике утакмице, надам се да ће неки од њих направити скок и издвојити се. Зато сам и говорио Богдановићу да није потребно да постигне 20 поена и тежи најбољој утакмици у каријери, већ да убаци 10 или 12. Битно је да буде користан тиму, то је моја филозофија", констатовао је Ђорђевић, наводећи да му је тешко пало да Луку Митровића прецрта са списка.

"Није пријатно такву вест саопштити играчу који има жељу и квалитет. Направљена је анализа, с обзиром на то шта нас и ко све очекује на СП. Митровић је сада бољи играч него на почетку припрема, игра на позицији која нам је преко потребна, али у овом тренутку сам одлучио да не путује у Шпанију", рекао је Ђорђевић, додајући да очекује да капитен Ненад Крстић постепено улази у форму након опоравка од повреде.

Он је навео да је био изненађен када је Милош Теодосић дошао изузетно спреман на припреме и прихватио стил игре репрезентације.

Теодосић сматра да је циљ репрезентације да у групној фази заузме што бољу позицију, а да је рано говорити о евентуалној борби за завршницу првенства.

"Задовољан сам како су прошле припреме. На турнирима смо оставили добар утисак, играли борбено, како је Ђорђевић и тражио од нас. Мислим да спремни идемо у Шпанију. Физички још нисам фит, с обзиром на то да сам имао повреду скочног зглоба, али верујем да ћу до старта првенства полако ухватити ритам", казао је Теодосић.

Боје репрезентације Србије на предстојећем Мундобаскету, од 30. августа до 14. септембра, браниће: Ненад Крстић, Мирослав Радуљица, Рашко Катић, Владимир Штимац, Милош Теодосић, Стефан Марковић, Стефан Јовић, Богдан Богдановић, Никола Калинић, Марко Симоновић, Немања Бјелица и Стефан Бирчевић.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару