Читај ми!

Ђорђевић одабрао, прекобројан Митровић

Александар Ђорђевић је коначно одредио дванаест путника на Мундобаскет у Шпанији. Након удаљавања Владимира Мицова, селектор је као прекобројног одредио и Луку Митровића.

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић објавио је списак играча за Светско првенство у Шпанији на којем нема новог капитена Црвене звезде Луке Митровића.

Ђорђевић је одлучио да са списка прецрта Митровића и у Шпанију поведе сва четири центра – Ненада Крстића, Мирослава Радуљицу, Рашка Катића и Владимира Штимца.

Поред центарске линије, Србију ће на Мундобаскету представљати Милош Теодосић, Стефан Марковић, Стефан Јовић, Богдан Богдановић, Никола Калинић, Марко Симоновић, Немања Бјелица и Стефан Бирчевић.

Ђорђевић је у недељу из националног тима удаљио Владимира Мицова, након што се сукобио са беком Галатасараја током пријатељске утакмице са Новим Зеландом.

"Имамо тим у правом смислу те речи. То је оно што ми даје снагу и што ми даје веру. Једино што могу да обећам је да ћемо дати све од себе и да ћемо се борити. Немамо право да калкулишемо", рекао је Ђорђевић новинарима по објављивању списка.

Селектор је данас одлучио да не води ни Митровића.

"Нажалост, данас је морао да отпадне и последњи играч. Разговарали смо са Луком. Он је много дао овом тиму и има велику перспективу. Позиција коју он игра је врло захтевна у Европи, а у нашој кошарци је преко потребна. Због разних ствари, и физичких, одлучили смо се да он не иде", рекао је Сале "Национале".

Накнадни позив за припреме репрезентације добио је Рашко Катић због повреде Ненада Крстића. Новинаре је занимало да ли би Митровић ишао да је Крстић био потпуно здрав.

"Свако може да тумачи на свој начин. Катић јесте накнадно позван, али је он, као и сви, својим заслугама изборио место. Јако ми је жао што Лука не иде. То је за мене изузетно тешка одлука. Али, таква анализа је направљена, не само по томе шта нама треба већ и по томе како ћемо играти у зависности од противника", рекао је селектор.

Репрезентација Србије у среду рано ујутро путује за Шпанију, а први меч на Светском првенству играће у суботу.

На првенству света, од 30. августа до 14. септембра, Србија ће играти А групи, у Гранади, са домаћином Шпанијом, Египтом, Ираном, Бразилом и Француском.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару