Читај ми!

Ђорђевић: Мицов ме више не интересује!

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да више не рачуна на Владимира Мицова и да је "његова кратка каријера у репрезентацији завршена".

После сукоба у другој четвртини меча са Новим Зеландом, селектор Србије Саша Ђорђевић отписао je Владимира Мицова.

"Не знам где је. Oд тренутка када је бацио пешкир, наравно да не рачунам на њега. Човек није хтео да се окрене када сам га звао. То је неприхватљиво, непримерено. Његова кратка каријера у репрезентацији Србије је завршена. Овај дрес су носили много већи играчи од њега, и то не на кукавички начин", рекао је Ђорђевић на конференцији за новинаре после утакмице.

Репрезентација Србије изгубила је у Хали Пионир од Новог Зеланда са 96:102, у последњој припремној утакмици уочи Светског првенства у Шпанији, које почиње 30. августа.

Селектор је средином друге четвртине избацио Мицова са терена и послао га у свлачионицу.

Ђорђевић, коме се у гласу чуло да је љут и разочаран, рекао је да не зна како ће инцидент утицати на екипу.

"Ови момци су дали све од себе и без њега. Однос према дресу је светиња. Ово је репрезентација Србије. Ја о њему да размишљам?! Мене не интересује, а ни његове саиграче. Овде има много већих имена. (Владимир) Штимац је пример како се бори за дрес и бори за репрезентацију. То је дух репрезентације", рекао је Ђорђевић.

Ђорђевић је истакао да нема шта да замери свом тиму у данашњој утакмици, али и да је игра у нападу одлучила победника.

"Сви жале због пораза. Међутим, не може да буде жал против какве смо екипе играли. Ово је једна од њихових најбољих партија, све су убацили. Пали смо у другој четвртини, немам шта да им замерим. Наш задатак је одбрана, али напад је одлучио утакмицу. Невероватни шутеви су им улазили. То нам је сасекло крила", рекао је он.

"Нови Зеланд је изузетно атипичан. Играли су јако, ми нисмо имали решење за (Кирка) Пенија. Знали смо ко је. Такве ствари морамо да поправимо. Нема потребе стално да очекујемо неку помоћ. Увек морамо прво да решимо све 'један на један'. У овом мечу нисмо испунили наше одбрамбене задатке", додао је Ђорђевић.

Бивши капитен репрезентације навео је да још није одлучио кога ће повести на Светско првенство.

"За неколико дана ће се знати све. Кога нема, без њега се мора. До данас бих водио свих 14 играча, до данас, јер смо постигли много тога. Сада бих водио свих 13. Још ништа нисмо одлучили, тринаесторица играча су кандидати за одлазак на Светско првенство", рекао је Ђорђевић.

Број коментара 43

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару