Пораз "орлова" пред пут у Шпанију

Србија–Нови Зеланд 96:102. Кошаркаши Србије поражени у последњем припремном мечу пред одлазак на Светско првенство. Подршку "орловима" пружио и "златни" пливач Велимир Стјепановић. Ђорђевић избацио Мицова са утакмице.

Кошаркашка репрезентација Србија изгубила је у Београду од селекције Новог Зеланда са 102:96 (22:29, 30:14, 19:25, 31:28), у последњој провери пред одлазак на Светско првенство у Шпанију.

Србија је одиграла неизвестан меч са доста осцилација, а питање победника решено је у последњих 90 секунди када су гости погодили две тројке са звуком сирене.

Најефикаснији у српском тиму био је Немања Бјелица са 17 поена, док су по 14 поена постигли Мирослав Радуљица и Владимир Штимац.

Током друге четвртине Александар Ђорђевић удаљио је из тима Владимира Мицова, који је незадовљан изменом нешто приговорио селектору.

Специјални гост у хали Пионир био је пливач Велимир Стјепановић, који је на Европском првенству у Берлину освојио златне медаље у дисциплинама 200 и 400 метара слободним стилом.

Више од 5.000 гледалаца поздравило је Стјепановића, коме је капитен Ненад Крстић уручио дрес кошаркашке репрезентације Србије са потписима играча.

Првенство света одржаће се од 30. августа до 14. септембра у Шпанији.

Србија ће играти у групи А у Гранади са домаћином, Египтом, Ираном, Бразилом и Француском.

Овако је протекао меч:

17.34 - Завршен је ме у "Пиониру", Нови Зеланд је победио Србију резултатом 102:96. 

17.00 - Крај треће четвртине, Србија–Нови Зеланд 68:71. Селектор Србије Александар Ђорђевић избацио је са утакмице Владимира Мицова, уз размену тешких речи. Мицов је изашао из хале, а потом је и напустио дворану Пионир.

16.26 - Крај друге четвртине, Нови Зеланд води 52:43.

16.00 - Готова је прва четвртина, Србија води 29:22. 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару