Читај ми!

Ђорђевић углавном задовољан

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да је задовољан одбраном у утакмици са Турском на Трофеју Београда, истакавши да су његови изабраници одиграли праву такмичарску утакмицу, као и да једва чека да се настави рад.

Србија је освојила Трофеј Београда славећи у Комбанк Арени резултатом 79:64.

"Ово је било далеко од пријатељске утакмице...обе екипе су очигледно желеле да победе. Добро је што смо одиграли овакву утакмицу, која је у једном тренутку била нервозна, јер нас овакве утакмице чекају на Светском првенству", рекао је Ђорђевић.

Србија је победила са 79:64, иако је меч током већег дела био изједначен. "Орлови" су тако освојили Трофеј Београд.

"Добро је што смо одиграли 35 минута изједначено. Нисмо успели да преломимо. Јуче смо имали велику жељу...Једва чекам да одемо у Вршац и да дођемо до мира који нам је потребан за рад, да се концентришемо и да неке ствари до краја поправимо", рекао је селектор.

Ђорђевић је казао да "не може да буде незадовољан" одбраном, иако његов тим није у потпуности испратио план.

Србија иде у Вршац и тамо ће одиграти прву пријатељску утакмицу са Новим Зеландом, док је друга планирана за Београд.

Селектор је казао да ће екипа у последњој недељи пред полазак тренирати једном дневном.

"Окрећемо" се нашим даљим обавезама и раду. Чека нас још неколико детаља које морамо да убацимо и да урадимо за Светско првенство. Намерно смо 'украли' један дан дуже да бисмо се прилагодили на халу и концентрисали на прави начин", рекао је Ђорђевић.

Тренер "орлова" је казао да је задовољан припремним утакмицама јер је екипа показала да жели да победи, а да је циљ припремних мечева био и да се та жеља изгради. Он је најавио и да ће повређени Милош Теодосић и Ненад Крстић играти против Новог Зеланда.

Новинаре је занимало и мишљење о игри Богдана Богдановића у нападу.

"Ово је репрезентација Србије, ту важи да је мање - више. Највећи проблем је што он од себе очекује превише, треба да буде задовољан малим стварима. Нема потребе да тежи најбољој утакмици, треба да спусти лични захтев сам према себи, треба да игра више инстинктом и талентом, а не главом. То ће бити у реду", рекао је Ђорђевић.

За најкориснијег играча финала проглашен је Стефан Марковић, који није био посебно речит, као и већина играча ове генерације.

"Ове две утакмице су нам служиле за подизање форме и то смо и урадили. До сада нас је красила добра одбрана, и сада смо добро одиграли. Надам се да ће до Вршца Тео и Крле моћи да нам се још више прикључе у раду и да ће нам помоћи за Светско првенство", рекао је Марковић.

Селектор Турске Ергин Атаман био је углавном задовољан.

"До последња два минута је била врло добра утакмица за нас. Оба тима су играла озбиљно и тврдо...Направили смо много грешака и на полувреме отишли са девет поена мањка. После смо се вратили зоном, али је Србија била агресивнија, а мој тим превише мек", рекао је Атаман.

Селектор Турске је казао и да би Светска кошаркашка федерација требало да обрати више пажње на пријатељске утакмице.

"Ово је веома озбиљан турнир, сваки пут у Београду је добра атмосфера, јер људи воле националне тимове. Време је да ФИБА промени нека правила и да се, као у фудбалу, озбиљно схвате пријатељске утакмице. У Турској играмо са тројицом турских судија, а то није добро за кошарку. Време је да ФИБА покаже да озбиљно схвата овај период и сви ће бити много срећнији", рекао је Атаман.

Он је на новинарско питање одговорио да је циљ његовог тима пласман у четвртфинале.

"Шпанија је први фаворит, а САД други. За треће место конкурише девет-десет тимова, Србија, Бразил, Литванија, Турска...Француска са (Тонијем) Паркером је други тим и није кандидат за финале. Али, ово је непредвидив спорт", рекао је Атаман.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару