Шок - хокејаши Финске елиминисали Русе!

Скоро сигурна медаља за домаћина је изгубљена - хокејаши Русије елиминисани у четвртфиналу од селекције Финске - 1:3! Руски навијачи разочарани неуспехом! Сноубордерка Нина Мицић није успела да се пласира у осмину финала дисциплине паралел велеслалом, пошто је у квалификацијама заузела 27. место. Вукићевић није успео да заврши трку велеслалома. Хокејаши Шведске у полуфиналу.

Све вести и занимљивости из Сочија можете да пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.  

20.35 - Женски боб двосед из Канаде освојио је златну медаљу док су сребрно и бронзано одличје освојиле Американке. Канађанке Кајли Хампшире и Хетер Мојс су одличном четвртом вожњом на првом месту успеле да претекну први тим САД, те на крају тријумфују са 11 стотинки предности. Оне су трку завршили у укупном времену од три минута, 50 секунди и 61 стотинки, тим један САД заостајао је 11 стотих, а тим два САД био је секунду иза.

20.31 - Хиљаде навијача репрезентације Русије у хокеју на леду тужног лица су напустили Бољшој арену. Многи од навијача нису имали речи да опишу своје разочарење после пораза. Руски хокејаши су се седам година припремали за ЗОИ на домаћем терену и веровали су да пред својим навијачима могу да прекину пост од 22 године без златне медаље на Играма. "Седам година смо чекали на ово, ове Игре... Највише од свега смо чекали успех у хокеју. Ово данас је било катастрофа и овај пораз је срамотан за Русију", рекао је један од навијача.

18.45 - Ова девојчица зна шта је олимпијски дух...

17.53 - Чехиња Мартина Сабликова освојила је златну медаљу у брзом клизању на 5.000 метара на Зимским олимпијским играма у Сочију. Сабликова је славила у времену 6:51,54 минута и тако покварила "журку" Холанђанкама Ирен Вуст и Каријен Клајбојкер које су морале да се задовоље сребром и бронзом. Холанђани су иначе, доминантни на Играма у Сочију у брзом клизању, освојивши до сада четири "хет трика" медаља.

17.35 - И меда је неутешан због пораза руских хокејаша...

17.30 - "Не покушавајте ово код куће", као да поручује руска клизачица Наталија Попова...

17.14 - Да су руски хокејши тешко поднели пораз и елиминацију од Финаца можда најбоље показује слика на којој звезда "зборнаје" Јевгениј Малкин штапом удара противника испод кациге у пределу ока!

16.38 - Норвешки бијатлонац Оле Ајнар Бјорндален освојио је као члан мешовите штафете 13. медаљу у каријери којом је постао најуспешнији спортиста Зимских олимпијских игара свих времена. Четрдесетогодишњи Бјорндален оборио је тако претходни рекорд који је делио са својим сународником Бјорном Делијем. Ово је његово осмо злато на Играма, колико има и Дели. Бјорндален, који је такође у каријери освојио 19 титула светског шампиона, започео је рекордни низ на Играма у Нагану 1998. године, освојивши од тада најмање по две медаље на ЗОИ. Бјорндален је у Сочију освојио и злато у спринту на десет километара. Сребро је данас припало Чешкој, а бронза Италији. 

15.50 - Хокејаши Русије елиминисани су у четврфиналу олимпијског турнира након пораза од селекције Финске од 1:3. Ово је свакако велики шок за домачине игара који су од хокејша очекивали сигурну медаљу, и то златну. Ипак, Овечкин и другови ће морати да сачекају неку следећу прилику...

14.30 - Српска сноубордерка Нина Мицић рекла је да је разочарана својим резултатом у паралел велеслалому и да ће покушати да буде боља у паралел слалому. Мицићева је такмичење у квалификацијама у паралел велеслалому завршила на 27. месту. Прву вожњу завршила је за 1:00,93 минут, а другу је због пада завршила за 1:04,01 минут. У осмину финала пласирало се најбољих 16 девојака.

14.01 - Међународни олимпијски комитет одбио је захтев украјинских спортиста да током такмичења на Зимским олимпијским играма у Сочију носе црни флор, у знак сећања на погинуле у протестима у Кијеву. У насилним протестима током ноћи у Кијеву погинуло је најмање 25 особа, а 240 је повређено. "Делећи дубоки бол због губитка наших сународника, Олимпијски комитет Украјине затражио је од МОК да дозволи нашим спортистима да носе црни флор, како бисмо изразили жаљење и тугу за погинулима", наводи се у саопштењу ОК Украјине. "Такав (негативни) одговор је стигао у складу са поштовањем олимпијске повеље и није могуће то да урадимо", додаје се. МОК има строга правила против протеста и пропаганде током такмицења и забрањује било какве демонстрације у олимпијским објектима.

13.30 - Марко Вукићевић није данас успео да заврши трку у супервелеслалому, пошто је промашио капију. Он је најавио "оштру вожњу" у суботу у слалому. "Добро сам возио у првом делу стазе и чак ми је и пролазно време било добро, али заокрет на скоку нисам извео на време и због велике брзине сам завршио испод следеће капије. Вожња је била довољно агресивна и онаква какву смо планирали. Идем са истом стратегијом, да се такмичим и да возим оштро јер само то је пут до доброг пласмана", рекао је Вукићевић.

 13.12 - Бивши амерички сноубордер Вик Вајлд освојио је злато за Русију у паралелном велеслалому. Вајлд је до титуле дошао претекавши у финалу Швајцарца Невена Галваринија, уз гласну подршку руских навијача. Бронза је припала Словенцу Зану Косиру. Новопечени Рус је тријумфовао неколико минута пошто је његова супруга Рускиња Алена Заварзина освојила бронзу у истој дисциплини. Двадесетседмногодишњи Вајлд је одрастао у Вајт Салмону, у држави Вашингтон, али је затражио руско држављанство пре три године.

12.45 - Амерички скијаш Тед Лигети освојио је злато у велеслалому. Двадесетдеветогодишњи Лигети освојио је титулу укупним временом 2:45,29 минута и тако ушао у историју као први Американац са две олимпијске златне медаље у алпским дисциплинама. Први пут је освојио титулу у Торину 2006, у комбинацији. Сребро је припало Французу Стиву Мисилијеу са 0,48 секунди заостатка, док је бронзу освојио његов земљак Алексис Пинтуро који је закаснио за победником 0,64 секунде.

12.25 - Међународни олимпијски комитет (МОК) саопштио је да би било "више него неприкладно" да руска панк група Пуси Рајот протестује у олимпијском граду Сочију.  Портпарол МОК-а Марк Адамс изјавио је у среду да спорстка борилишта нису места за такве протесте. Две чланице групе, Марија Аљохина и Надежда Толокоњикова, у уторак су приведене у Сочију, али су убрзо пуштене иако су првобитно биле оптужене за крађу. Њих две траже бојкот Игара да би скренуле пажњу света на политику руског председника Владимира Путина. Толокоњикова и Алекина одслужиле су скоро две године у затвору пошто су оптужене за хулиганизам због протеста против Владимира Путина у православној цркви у Москви. Пре почетка Олимпијских игара Путин их је амнестирао.

12.05 - Шведска хокејашка репрезентација пласирала се у полуфинале олимпијског турнира у Сочију, пошто је у четвртфиналу савладала Словенију са 5:0 (1:0, 0:0, 4:0). Швеђани су окончали олимпијску бајку Словенаца головима Алекса Стена, Данијела Седина, Луја Ериксона и Карла Хагелина, који се два пута уписао у стрелце. Словенци, којима је ово прво учешће на Играма у историји, упркос убедљивом поразу, нису се предавали до последњег тренутка, али је шведски голман Хенрик Лудквист је био несавладив, са 19 одбрана. Швеђани ће се у борби за финале састати са бољим из четвртфиналног дуела Финска - Русија. Остала два четвртфинална пара су: Канада - Летонија и САД - Чешка.

10.10 - Српски скијаш Марко Вукићевић није успео да заврши трку велеслалома. Вукићевић је имао стартни број 70, али је остао без пласмана, баш као и 25 такмичара. Најбоље време после прве трке има Американац Тед Лигети, који је стазу прешао за минут и 21,08 секунди. Вукићевић је претходно био 48. у супервелеслалому, док га последња трка у Сочију очекује у суботу, када је на програму слалом.

9.20 - Српска сноубордерка Нина Мицић није данас успела да се пласира у осмину финала дисциплине паралел велеслалом, пошто је у квалификацијама заузела 27. место. Мицићева је заузела 27. место резултатом од 2:04,94 минута. У квалификацијама су учествовале 32 такмичарке, а њих четири нису завршиле трку. Најбоље време у квалификацијама остварила је Томока Такеучи из Јапана са 1:46,33 минута. Друга је била Патриција Кумер из Швајцарске са 1:46,33, а трећа њена сународница Џули Цог са 1:47,11 минута. Наредни наступ на Играма у Сочију, Мицићева ће имати у суботу када је на програму паралелни велеслалом.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара