Лудница у Паризу, стигли прваци света

Фудбалска репрезентација Француске стигла у Париз, где их je на улицама у центру града дочекало десетине хиљада навијача. Неописива гужва на Јелисејским пољима. Скуп је обезбеђивало око 2.000 полицајаца. Макрон: "Хвала вам. Живела Француска, живела република".

Прваци света у фудбалу, репрезентативци Француске, стигли су у Париз чије је улице практично блокирала маса одушевљених навијача, која чека да поздрави националне хероје. 

Према извештајима француских медија, репрезентативце Француске док су се возили кроз Париз поздравило је више стотина хиљада људи, а на крају примио их је и председник Емануел Макрон.

Макрон се захвалио се репрезентативцима што су "вратили трофеј" и учинили нацију поносном.

"Ово је предиван тим... Ово је Француска. Живела Француска, живела република", рекао је Макрон.

"Хвала што сте нам донели овај пехар. Хвала што сте нас учинили поносним, што сте уложили толико труда. Хвала што сте били јединствени. Хвала вашим породицама које су овде, тренерима и тимовима", рекао је председник Француске у обраћању члановима репрезентације, уз поруку да се не мењају, јер "ова екипа је лепа" и да "никада не забораве одакле долазе".

Окупљеним грађанима испред председничке палате обратио се играч средине терена Пол Погба, узвикнувши "Напред Плави, напред", отпевао је и неколико песама, па микрофон предао Бенжамену Мендију.

Играчи и њихово особље певали су, између осталог, и чувену псему Глорије Гејнор "Преживећу". 

Уз звуке "Марсељезе", играчи француске репрезентације, сви у плавим оделима и белим кошуљама, потписивали су аутограме многобројној деци која су дошла да их дочекају, док је Макрон правио "селфије" са победницима.

По доласку у Париз, први је из авиона изашао капитен Иго Лорис, који је у Француску донео "богињу", трофеј који припада првацима света. 

Француски председник Емануел Макрон, који је са играчима синоћ славио у Москви, одликоваће их орденом Легије части. Одликовања ће им бити додељена за неколико месеци.

Више од 2.000 полицајаца и жандарма распоређено је у центру Париза како би се избегли евентуални инциденти. Још око 400 медицинских радника било је спремно да притекне у помоћ у случају потребе.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије