Хиљаде људи у центру Загреба дочекало репрезентацију

Репрезентација Хрватске, после освојеног другог места на Светском првенству у фудбалу, вратила се у Загреб, где их је на централном градском тргу дочекала бакљада и десетине хиљада људи. До загребачког аеродрома, авион са репрезентативцима испратили су "мигови".

Потпуно испуњени Трг Бана Јелачића "експлодирао" је када су се кроз дим бакљи појавили светски фудбалски вицешампиони, пренела је агенција Хина. Гласним навијањем, певањем и уз еуфоричан и громогласан аплауз и повике навијачи су поздравили нове "хероје нације".

Хиљаде људи у центру Загреба овацијама су испратиле прелет авиона са хрватском фудбалском репрезентацијом, која се у понедељак вратила са Светског првенства у фудбалу, где је освојила друго место.

На загребачком Тргу Бана Јелачића, како је саопштила хрватска полиција, било је окупљено око 110.000 људи који су у Загреб од јутрос стизали из читаве Хрватске. Задар и Сплит ће посебно организовати прославе.

На централном загребачком тргу, са играчима Хрватске, певао је и Марко Перковић Томпсон. 

На загребачким улицама, на путу од аеродрома до центра града, хрватске репрезентативце поздравило је око 200.000 људи. 

После дочека на аеродрому, репрезентативци Хрватске аутобусом су ишли ка центру града. Тај пут је трајао око пет и по сати. 

Освајање другог места на Светском првенству у Русији један је од највећих успеха хрватског спорта.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије