Француска, двоје мртвих, сузавац и хапшења

Француска полиција је ухапсила око 300 особа због нереда који су широм Француске избијали током прослава светске титуле. Полиција је, у више градова, испаљивала патроне сузаваца бранећи се од флаша које су летеле ка њима. Две особе изгубиле су живот током прослава.

Најмање две особе преминуле су током славља у Француској, јавља Радио Франс интернасионал, док је око 300 људи, од чега више од стотину у Паризу, ухапшено због нереда који су избијали током прослава.

У Сан Феликсу на југу Француске, један мушкарац је погинуо пошто је сломио врат скачући у плитак канал непосредно после краја утакмице у Москви, док је други умро од последица повреда јер је, возећи аутомобил, ударио у дрво, јавља РФИ.

Париски Фигаро јавља да је укупно 300 људи ухапшено због сукоба са полицијом током славља, док је коначан број повређених тренутно тешко проценити, јер су инциденти током ноћи избијали широм Француске.

Дневник пише да је у Паризу један мушкарац у тешком стању пребачен у болницу пошто га је мотоциклиста ударио кацигом у главу.

Француска полиција је пријавила серију инцидената широм земље, а само у Паризу на припаднике снага безбедности бачено је тридесетак флаша, на шта су полицајци одговорили сузавцем.

Поломљени су излози и опљачкано је више продавница.

Укупно, 45 полицајаца и жандарма повређено је у нередима. Француска полиција распоредила је укупно око 110.000 припадника снага раде како би прослава шампионске титуле протекла што је безболније могуће.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије