Кларин: Како се распала Аргентина

Хорхеу Сампаолију после Светског првенства у Русији ништа лепо неће остати у сећању. Није постигао резултат који је очекивао, није успео да наметне револуционарне идеје које је замислио, док су крај такмичења обележила нервирања, тензије и препуцавања.

Постоје догађаји са Светског првенства које нико није видео на терену. Тим је био несигуран и све време је рачунао на чуда, али постоји и друга страна приче током које се у тиму створила пукотина коју нико није успео да закрпи, пише дневник Кларин.

Сампаолијевог помоћника Себастијана Бекасесеа су челници АФА од почетка гледали са подозрењем, чак до те мере да су желели да у тим уведу још једног помоћника, бившег играча Валенсије Пабла Ајмара, али се од те идеје одустало како би се избегле тензије у стручном штабу, а и Ајмар је, како се чини, више желео да остане у Буенос Ајресу.

Кларин наводи да су ствари око репрезентације почеле да се крећу у лошем смеру још у Манчестеру пред пријатељску утакмицу са Италијом, када је Бекасесе ставио руку на раме Лионела Месија и рекао му да исправи неке ствари у игри. Месију, наводно, није много сметало шта му је помоћник селектора рекао, али је замолио Сампаолија да то више не чини.

"Ово је више Месијев тим него мој", у неколико наврата је говорио Сампаоли, што се суштински испоставило као тачно, пре свега на отварању Мундијала против Исланда. "Уколико сте успели да видите нешто што је функционисало, али се нагло променило – разлог томе је нешто што је рекао број 10", пише Кларин, позивајући се на неименовани извор у селекцији Аргентине.

Зашто су скрајнути Фредерико Фазио и Ђовани Ло Селсо, који су током припрема у Барселони најављивани као стартери, Кларин објашњава коментарима на њихову игру које је Сампаоли чуо од Месија.

Лист наводи и да је Ђовани Ло Селсо лако победио Месија у партији ножног тениса, док му је на тренингу невероватним потезом протурио лопту кроз ноге, што је толико наљутило капитена да је од Сампаолија затражио да га уклони из стартне поставе.

Истини за вољу, ту верзију догађаја који су претходили демантовали су, нешто касније, играчи, али је Кларин, како се чини, уверен да се тај сукоб заиста догодио, те да је представљао увод у недаће које су Аргентину стигле на Светском првенству у Русији.

Лист, такође, наводи да су се Меси и Сампаоли, по повратку у Аргентину растали уз узајамно поштовање, те да се главни играч "гаучоса" од тада није изјашњавао о догађајима у Русији, нити је наговестио каква му је будућност у националном тиму.

Кларин наводи да је, како је одмицало такмичење, растао и утицај играча, пре свих Месија и Хавијера Маскерана, као и да су се истовремено множили проблеми селектора.

"Нису разумели промене система што је против Хрватске резултирало очајним резултатом", пише Кларин, наводећи да је Серхио Агуеро послат на клупу без убедљивих аргумената, због чега је Сампаолијев ауторитет почео полако да се распада.

Кларин наводи и да је "дискусија" између Сампаолија и Бекасесеа пред играчима била толико жестока, да је Маскерано био принуђен да се умеша.

"Ти дани су били као ноћна мора", рекао је извор Кларина, наводећи да су се селектор и његов помоћник најмање једном дневно "натезали" око разних ствари, од важних проблема до потпуних глупости.

Наводи и да се Сампаоли и Бекасесе нису слагали око начина тренирања, формација. "Имали су потпуно различита мишљења... После утакмице са Еквадором, ствари више никада нису биле исте", рекао је извор листа.

"Све што је Аргентина урадила долазећи на Светско првенство противило се логици. Због тога се све и завршило на овај начин", закључио је Кларин.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару