Далић и Ловрен: Нисмо под притиском, показали смо да смо тим

Селектор репрезентације Хрватске Златко Далић и дефанзивац те селекције Дејан Ловрен дан пред полуфинални меч са Енглеском изјавили су да Хрватска не осећа притисак или засићење, већ да ће у мечу са Енглеском пружити све од себе.

Конференција за новинара пред овај полуфинални меч умало је отказана јер је, неколико минута пре почетка, са разгласа је пуштено обавештење да сви присутни морају да напусте салу у којој се одржава конференција и да никако не користе лифт.

"Не читам и не пратим шта се догађа у Енглеској, читам шта се догађа у мојој земљи. Биће једна веома занимљива, тешка, интригантна утакмица за обе екипе. Играм са Хендерсоном у клубу, знам пуно енглеских репрезентативаца, упознајем их сваку недељу на утакмицама. Мислим да наши играчи знају њихове квалитете. Ово је за нас велики успех, али нећемо се тиме задовољити. Тежимо бољем, селектор Далић нам је дао поверење и кад људи нису веровали у нас, он је највише веровао и то је највећа разлика", изјавио је Ловрен.

Селектор Хрватске Далић изјавио је да његови изабраници имају шансу да уђу у историју те земље. 

"Хрватска има сјајне играче који играју у највећим клубовима у Европи. Дуго нисмо направили резултат на великим турнирима, ова генерација је дуго оспоравана због резултата, али показали су свој квалитет кад је било најважније. Остаће упамћени као сјајна генерација која је дошла близу оној из 1998. године. Ово је резултат нашег напорног рада и квалитета играча који играју у Реалу, Јувентусу и другим клубовима. Показали су квалитет који имају", изјавио је Златко Далић.

"Ми смо таква земља да је код нас све могуће. Има нас четири милиона, четири милиона селектора, тренера и играча. Све је могуће у сваком погледу. Цела земља слави на улицама и ту смо исто чудни. То је нама на понос. Код нас се ради добро, али код нас, ако упоредимо резултат и нашу инфраструктуру и услове код куће, онда је то незамисливо. То су наш таленат, понос и емоције и набој који нас носе, поготово на овом првенству. Након 20 година смо поново тамо где нам је место. Сигуран сам да смо то заслужили. Фудбал је у Хрватској учинио и донео пуно среће и задовољства. Не могу ни замислити шта би било ако Хрватска буде светски првак. Вероватно не би нико радио. Не радимо ни сада, а како би тек онда било?", уз осмех је рекао Далић.

Ловрен и Далић су се сложили да је организација у Русији фантастична и имали све похвале за домаћина Мундијала.

"Ово је најбољи турнир на којем сам био. Фантастична организација, све похвале Русији. Надам се да ће нас бодрити пошто имају пар сличних речи, волео бих да нас бодре. Знам да стиже и велик број хрватских навијача и да за нас навија цела Хрватска", поручио је Ловрен.

Хрватска игра у среду од 20.00 часова са Енглеском на стадиону "Лужњики". 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару