Далић зна тим, али крије карте; Модрић љут због питања о Мамићу

Хрватска репрезентација у суботу игра против Нигерије свој први меч на Светском првенству. Дуел се игра од 21 час на Балтик Арени у Калињинграду. Селектор Далић одредио је тим који ће играти, али није желео да га саопшти на последњој конференцији за штампу пред овај дуел. Конференцију је обележио и љутит одговор Модрића на питање о Мамићу.

Златко Далић је одлучио ко ће заиграти против Нигерије, али није хтео да открије карте. Селектор се спрема да изведе најофензивнију репрезентацију Хрватске.

Према последњим информацијама, из првог тима испадају Ведран Ћорлука и Милан Бадељ, а Лука Модрић се враћа на природну позицију у срце терена, где ће водити игру у пару с Иваном Ракитићем. Испред њих би требало да буду Иван Перишић, Анте Ребић и Андреј Крамарић. Први шпиц је Манџукић.

"Ми морамо да играмо наш фудбал, с поседом лопте. Наравно да ћемо се мало прилагодити Нигеријцима, али нема шансе да спутавам креације својих играча."

"Иза мене је 12 година рада, тежак пут. Сигуран сам да ћу своју веру и самопоуздање пребацити на играче. Знам да имам сјајну генерацију. Треба да нам се поклопи пуно ствари, треба да имамо и мало среће. Знам да су очекивања велика, верујем у репрезентацију и морамо показати квалитет који поседујемо."

"Нигеријци имају велика имена, али и ми имамо велика имена. Биће то добра утакмица, биће тешко, мораћемо да пазимо на њихову брзину и контранападе. Ми смо спремни.", рекао је поред осталог Далић.

Конференцију је обележила Модрићева реакција на питање о Здравку Мамићу.

"Имамо велике играче, велике играче у великим клубовима, а имамо и младе који надолазе. С правом се пуно очекује од нас, али највише ми очекујемо сами од себе."

"Надам се да ћемо оправдати епитете који се повезују с нашом генерацијом и остварити резултат који ова екипа може да направи."

Хоће ли ситуација са бегунцем Здравком Мамићем утицати на репрезентацију?

"Немаш ништа паметније од тога?! Је ли? Колико си се припремао за то питање?! Ово је конференција о Светском првенству, а не о нечему другом", одговорио је љутито Модрић новинару Гардијана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 08. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару