Замброта за РТС: Навијаћу за Русију, Срби из Серије А као Италијани

Некадашњи италијански фудбалски репрезентативац Ђанлука Замброта, члан шампионског тима са Мундијала из Немачке 2006. године, изјавио је да ће на предстојећем Светском првенству навијати за Русију.

"Навијаћу за Русију зато што ми се увек свиђао њихов начин игре, а када је реч о фаворитима они су исти као и сваки пут, а то су Аргентина, Бразил, Немачка, Шпанија, а ове године бих издвојио и Француску која има талентовану екипу. Такође, Аргентина је спремна да се бори до последњег даха, али велику шансу дајем Французима јер њихову екипу чине млади фудбалери жељни победе", изјавио је Замборта новинарима приликом промоције италијанског летњег фудбалског кампа у Београду.

Некадашњи фудбалер Јувентуса, Барселоне и Милана изјавио је да Италијанима тешко пада што неће учествовати на Мундијалу и навео да ће утакмице Светског првенства углавном посматрати од куће.

"За нас Италијане који живимо од фудбала тешко нам је да то сваримо. Утакмице на Мундијалу ћу углавном гледати на свом троседу, а за неке важније можда одем до Русије", изјавио је Замброта.

Како је навео, имао је прилику да игра са и против српских фудбалера, а садашње српске репрезентативце који играју у Серији А сматра помало Италијанима.

"Репрезентација Србије је богата талентима, а четворица играча играју у Италији. Милинковић-Савића, Коларова, Љајића и Миленковића сматрам помало Италијанима, јер су чланови екипа из Серије А. Када сам био фудбалер саиграчи из Србије су ми били Зоран Мирковић и Дарко Ковачевић, док сам од ваших играча играо против Дејана Станковића", рекао је Замброта.

Фудбалер који је одиграо 98 пута за репрезентацију Италије објаснио је колико је имао среће што је био део генерације која је пре 12 година освојила Светско првенство.

"Трофеј на Светском првенству је најтеже освојити, а бити део екипе на Мундијалу је компликовано јер морате бити спремни и здрави током целе године, а када дођете тамо, морате да се борите до самог краја. То се дешава на сваке четири године и ја сам имао велику срећу да освојим Мундијал и то је неизбрисиво сећање за мене", изјавио је Замброта.

Он је навео да је тешко судити о исправности одлуке да се свира пенал у последњем минуту утакмице између Реала и Јувентуса у четвртфиналу Лиге шампиона која је директно одлучила ко ће проћи даље, као и реакцијама поводом тога.

Замброта је каријеру почео у родном Кому, али је највећу славу стекао у Јувентусу у којем је за седам година освојио по две Серије А и Суперкупа и један Интертото Куп, са Барселоном је освојио Суперкуп Шпаније, а са Миланом Серију А и Суперкуп Италије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 08. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару