Крстајић: Нећемо се предати, даћемо максимум

Селектор репрезентације Србије Младен Крстајић рекао је на конференцији за новинаре у Москви да се "орлови" неће предати и да ће дати свој максимум у дуелу са Бразилом, који је одлучујући за пласман у осмину финала турнира.

"Не треба трошити речи о Бразилу, то је фудбалска велесила. Они имају свој начин да се спреме, они су у том систему. Поштујемо их и као екипу и као фудбалску велесилу, гледамо да се што боље припремимо. Даћемо максимум, па ћемо видети какав ће бити резултат", рекао је селектор Крстајић.

Србију у Москви очекује велика подршка навијача, како српских тако и руских.

"Већ сам рекао да осећамо подршку на сваком кораку. Играмо у Русији, која је братска земља и сви то осећамо. Не сумњам да подршка неће изостати. Знамо ко нам је противник и једва чекамо утакмицу", рекао је селектор Србије.

Селектор није хтео да говори о казни коју је добио због коментарисања суђења на утакмици против Швајцарске.

"Играчима није било лако, али они су професионалци и то мора брзо да се заборави. Нема много времена да се жали, јер долази следећа утакмица", сматра селектор.

Једна од предности у односу на Бразил могла би да буде висина српских играча.

"Сви знају да имамо високе играче, али морамо да искористимо мане бразилских играча, да имамо дисциплину и концентрацију. Видели сте како смо примили голове против Швајцарске. Сутра морамо да будемо као један", каже Крстајић.

Капитен Александар Коларов познаје многе играче Бразила. Са некима је играо у тиму, а већину зна као противнике. Капитен Србије добио је и питање да прокоментарише ротацију капитена у бразилском тиму.

"Добро познајем Вилијана, ради се о врхунском фудбалеру, али није Бразил само Вилијан, ради се о врхунским појединцима, имају добар баланс на средини терена, са три задња везна и са Фернандињом имају највећи квалитет. Ротације капитена су океј, али мислим да треба да се зна ко је капитен", рекао је Коларов.

Први голман Бразила Алисон Бекер је саиграч Коларову у Роми.

"Треба да играмо као тим, и тимски ћемо добити. Дај боже да буде неки слободан ударац, имам доста самопоуздања. Утакмица је бити или не бити. Играчи ће својим приступом осоколити навијаче и надам се повољном резултату", каже капитен Србије.

Србија је против Швајцарске доживела болан пораз, али играчи су се опоравили.

"Већ дан после утакмице са Швајцарском био сам убеђен да можемо да победимо Бразил. Они нека пробају нас да победе, али и ми ћемо дати све од себе", рекао је капитен "орлова".

Утакмица између Србије и Бразила на програму је у среду од 20.00 у Москви.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 19. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије