"Орлови" распуцани пред Мундијал, пет голова у мрежи Боливије

Фудбалска репрезентација Србије савладала је у последњем припремном мечу пред Мундијал у Русији селекцију Боливије са 5:1 у Грацу.

Три пута се на листи стрелаца нашао Митровић у 4. 23. и 58. минуту, док су по гол постигли Љајић у 19. и Ивановић у 43. минуту.

Једини гол за Боливију постигао је Кампос у 48. минуту.

Репрезентација Србије у великој мери је поправила утисак након пораза од Чилеа, пошто је против Боливије била за бар две класе вољи противник од првог до последњег судијског звиждука.

Са стартних 11 који би могли да се нађу у првој постави и на мечу са Костариком на Мундијалу, "орлови" су од самог старта наметнули свој ритам и стил игре и већ након пар минута видело се да Боливија нема шта да тражи у овом мечу.

Противнике је "начео" Митровић након корнера, сегмента игре који је у овој утакмици функционисао много боље него у претходним.

Нападач Фулама је до краја сусрета два пута успео да затресе мрежу, први пут сигурним ударцем након добре акције, а други пут на спектакуларан начин након контре и ударца са двадесетак метара.

Веома леп гол постигао је и Ивановић, који се опоравио од повреде и поново показао колико је битан шраф у селекцији Србије.

Не треба занемарити ни гол Љајића, након доброг и течног тимског напада, али ни гол Кампоса, након контре Боливије.

Селектор Крстајић је у другом полувремену "промешао карте" и одмарао поједине играче, а опет прилику дао играчима који могу имати улогу са клупе на Мундијалу. 

Репрезентативци Србије у понедељак путују за Каљининград, док свој први меч играју 17. јуна против Костарике у Самари. 

Овако је протекао меч:

19.50 – Крај меча, убедљива победа Србије над Боливијом од 5:1.

19.41 – Радоњић мења Тадића у 81. минуту.

19.37 – Крстајић одмара и Стојковића, на гол репрезентације Србије стаје Предраг Рајковић.

19.26 – Брзо након постигнутог трећег поготка, Митровић напушта терен, Пријовић улази у игру.

19.25 – ГОООЛ! Какав погодак Митровића, његов трећи на мечу. Добро одрађена контра наше репрезентације, лопта се нашла у поседу Митровића, који је феноменалним ударцем са двадесетак метара матира голамана Вискару.

19.20 – Тадић прети ударцем са дистанце, али Вискара успева да одбрани. Одмах потом наступа друга измена у репрезентацији Србије, Сергеј Милинковић-Савић напушта терен, уместо њега у игри је Марко Грујић.

19.06 – Боливија смањује на 4:1 у 48. минуту, Кампос је стрелац. Након одличне прилике након корнера за Србију, Боливија је одиграла одличну контру, Кампос се нашао у један на један ситуацији са Тадићем, кога је преварио, а потом и лопту послао иза леђа Стојковића.

19.02 – Настављен је меч у Грацу. Уместо Немање Матића у игри је Лука Миливојевић.

18.47 – Полувреме је у Грацу, Србија води са 4:0.

18.45 – ГОООЛ! Ивановић у 43. доноси предност од 4:0. Након прекида Коларов је центрирао, након чега лопта није дуго пала на земљу, наши репрезентативци су тражили позицију за шут, њу је имао Ивановић који ју је веома снажно послао иза леђа голмана Боливије.

18.39 – Немања Матић погађа пречку у 37. минуту. Одлично изведен корнер Љајића, лопту качи Миленковић, а Матић са пар метара погађа пречку.

18.25 – ГОООЛ! Митровић поново стрелац, овога пута у 23. минуту. Поново одлична акција Србије, након које Љајић асистира Митровићу који јаким и прецизним ударцем вара Вискару и постиже гол за 3:0.

18.21 – ГОООЛ! Љајић дуплира предност Србије у 19. минуту. Течан напад и добра акција наше селекције. Ивановић по десној страни шаље добру лопту за Тадића, који из првог додира асистира Љајићу за гол.

18.06 – ГОООЛ! Митровић доводи Србију у вођство у четвртом минуту. Само пар секунди након што је голман Боливије одбранио ударац Митровића, исти играч се уписује у стрелце. Љајић из корнера шаље оштру лопту у петерац, одакле Митровић тресе мрежу противника.

18.00 – Почео је меч у Грацу.

17.30 – Познати су састави обе селекције. Селектор Крстајић одлучио се за следеће играче и претпоставка је да ће са њима започињати утакмице на Мундијалу:

Састав Боливије: Вискара, Анез, Акин, Ралдес, Чавез, Санчез, Саведра, Бехарано, Хустинијано, Арсе, Кампос.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару