Костић: Утакмица са Костариком је најважнија и најтежа

Фудбалски репрезентативац Србије Филип Костић сматра да ће утакмица против Костарике на старту Мундијала бити најважнија, али и најтежа у групи.

"Костарика је најбитнија и најтежа. Победом пробијамо лед и добијамо на самопоуздању. Остаје нам да се уиграмо и надам се проласку групе која је по квалитету, изузев Бразила, прилично изједначена", рекао је Костић новинарима у Кући фудбала у Старој Пазови.

Он је навео да репрезентацију Србије очекују две добре провере у Аустрији против селекција које негују сличан стил игре као Костарика.

"Познајем обе репрезентације. Чиле је по мери, а и ми смо доста уигранији у односу на старт квалификација за Мундијал. Добре провере су испред нас, а млађи играчи су добри момци и фудбалери, на њима је да се што боље уиграју", рекао је Костић.

Како је навео, навикао је на јаку конкуренцију, а селектору препушта да одабере најбоље.

"Нема још еуфорије, спремамо се за оно што нас очекује. Атмосфера је одлична. Пратим неке репрезентације преко интернета, ове које су са нама у групу и Немачку", рекао је Костић.

Фудбалер Хамбурга је додао и да још увек није сигуран где ће наставити каријеру и навео да су интересовање за њега показале екипе из Шпаније, Италије и Енглеске.

Штопер Вердера Милош Вељковић каже да није погрешио када је одабрао да игра за српски државни тим, иако је имао прилику да игра за Швајцарску, земљу у којој је рођен.

"Направио сам добар избор што сам одлучио да играм за Србију. Показало се то у млађим категоријама са освојеним Светским и Европским првенством и сигуран сам да сам донео добру одлуку", рекао је Вељковић.

Као представник генерације која је пре три лета освојила Светско првенство у омладинској категорији, верује да ће наставити континуитет успеха и у А репрезентацији.

"Имамо сјајне играче. Морам да будем стрпљив и радим на тренинзима и у клубу. Радимо јако и тренирамо и мислим да можемо да наставимо континуитет из млађих категорија. Моје није да причам, селектор одлучује ко ће ићи у Русију", рекао је Вељковић.

Он је рекао да из репрезентације Швајцарске познаје само Бриса Емболоа и да се није освртао на провокације из њиховог табора.

Навео је значај предстојећих пријатељских утакмица и лидере нашег тима.

"Мислим да имамо добре лидере, пре свега Ивановића, Коларова, Матића и Тошића. Чиле и Боливија играју слично као и Костарика, зато су битне ове две утакмице у Аустрији. Концентрисани смо на обе", рекао је Вељковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару