Љајић: Показаћемо у Русији да нисмо ту случајно

Фудбалски репрезентативац Србије Адем Љајић рекао је да ће цела екипа дати максимум на Светском првенству у Русији, али није желео прогнозира крајњи домет.

"Тешко је дати прогнозе. Имамо још времена да радимо. Сигурно ћемо дати максимум и 'погинути' за сваку лопту како бисмо показали да нисмо случајно тамо. Најважнија је утакмица против Костарике, ако их победимо олакшаћемо доста себи. Надам се да ћемо почети добро", рекао је Љајић новинарима у Кући фудбала у Старој Пазови.

Према његовим речима, размишља корак по корак, не осећа притисак, нити потребу да се осврће на провокације из табора Швајцараца од играча који имају албанско порекло.

"Нисам подложан притиску, не осећам га, нити се осврћем на провокације Швајцараца. После прве утакмице ћемо размишљати о њима. Свако од нас ће дати 100 посто, а верујем да ћемо до Бразила већ бити у позицији да обезбедимо пролаз", рекао је Љајић.

Како истиче, припреме у Аустрији не би требало да имају резултатски приоритет и наводи да му еуфорија не смета, већ прија.

"У Аустрији резултат није најбитнији, већ момент да у што бољој форми дочекамо првенство, али карактер пријатељских је увертира за Светско. Осећам еуфорију, али ми прија. Осећамо да су људи задовољни. Били смо први у групи и требало би да се ова екипа поштује. Много је лепо кад су навијачи уз нас", рекао је Љајић. Он није искључио да се догоди резултатско чудо у Русији и рекао да је за то потребно да цео тим дише као један.

"У фудбалу је све могуће, надам се да нећу отпасти са списка. Тим је најважнији, морамо да будемо екипа и дишемо као један. Гледамо утакмицу по утакмицу. О Бразилу ћемо размишљати када дође време за њих", рекао је Љајић.

Он се осврнуо и на последњу утакмицу квалификација за Светско првенство против Грузије и признао да се тада страх увукао у екипу и изјавио да верује да се нешто слично неће поновити.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару