Читај ми!

Покушаћемо да уиграмо екипу

Селектор женске рукометне репрезентације Саша Бошковић покушаће да у наредне три недеље припрема што више да уигра екипу, која ће прву проверу имати на Купу Карпата у Румунији.

Репрезентација Србије окупила се у Београду пред Куп Карпата у Турн Северину где ће од 18. до 20. новембра играти са селекцијама Македоније, Мађарске и Румуније.

"Позвао сам сада 22 играчице. Имамо проблема, јер је Андреа Лекић мало повређена. Дијана Штевин такође... Још се скупљамо, неке долазе у Београд, неке директно у Кладово. У уторак увече имаћемо први заједнички тренинг, па ћемо видети", рекао је Бошковић на конференцији за новинаре.

Према његовим речима, циљ је да се екипа што боље уигра, као и да девојке које су прикључене репрезентацији виде како се ради.

"Надам се да ће бити добро. Даћу свима шансу. Имаћемо три утакмице, три праве провере. Играћемо са Румунијом, која је веома јака, Мађарском, која је добра и Македонијом, која има прилично уиграну екипу и може да помути свакоме рачун", рекао је Бошковић.

Селектор Србије је додао да није циљ да се гледају противници.

"У свакој утакмици тражим да девојке дају 200 одсто. Да ли ће то бити довољно за победу - не знам. Сигуран сам да ћу бити задовољан после утакмице", рекао је Бошковић.

Он је додао да ће свако следеће окупљање бити надградња и да ће се сада радити на "ситним детаљима" за које раније није било времена.

"У сваком моменту мој тим мора да зна шта треба да игра. Надам се да ћемо имамати више времена за припреме уочи СП. Не зависи пуно од нас, већ од ЕХФ-а, јер девојке које играју у иностранству могу да добију од клубова по неколико дана", рекао је Бошковић и додао да је задовољан и срећан што су се девојке окупиле.

"Када девојке долазе на припреме са пуно осмеха и задовољства... Нема ништа лепше од тога", рекао је Бошковић.

Рукометашица Србије Јелена Ерић истакла је да екипи предстоји три недеље припрема и да треба да се што боље упозна и уигра.

"Надам се да ћемо на најбољи начин искористити Куп Карпата, како бисмо се уиграли, јер нам то највише недостаје", рекла је Ерићева.

Репрезентативка Србије Кристина Лишчевић изјавила је да је веома задовољна што је селектор пружио шансу млађим играчицама.

"Верујем да смо на правом путу да направимо добар резултат на Светском првенству 2013. године", рекла је Лишчевићева.

Репрезентација Србије се окупила у Београду, а после припрема у Кладову ићи ће на Куп Карпата. Тренинге ће наставити у Старој Пазови, а затим ће одиграти две контролне утакмице 26. и 27. новембра у Поречу са Хрватском. Завршни део припрема одрадиће од 29. новембра до 5. децембра у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару