Читај ми!

Пораз од Чешке

Рукометаши Србије доживели си и други пораз на Купу Нација. Србија је у Вршцу изгубила од Чешке 24:23. и тако са два пораза и једном победом завршила учешће на Купу нација. Селектор Вуковић веома незадовољан залагањем појединаца.

Србија је у првом мечу изгубила од Мађарске у Нишу са 25:32, онда је јуче у Београду победила Хрватску са 22:20.

Рукометаши Србије одиграли су са Чесима два различита полувремена, у којем су показали како не треба, али и како би могли да играју. 

Чешка је од почетка меча имала предност, која је износила и шест голова предности, а Србије је у току овог меча успела да одигра равноправно завршницу, када је у 57. минуту изједначила на 23:23. 

Најефикаснији у домаћем тиму били су Марко Вујин са шест и Жарко Шешум са пет голова, док је у екипи Чешке Јан Собул постигао шест, а Филип Јиха и Карел Ночар по пет голова.

После меча селектор Србије Веселин Вуковић није крио разочарење и поновио је неколико пута да ће добро морати да размисли шта ће да ради после овог меча.

"После првог полувремена био сам разочаран односом појединаца према утакмици. Стварно морам да размислим како даље. Никола Манојловић се јуче повредио, а Момир Илић је био преморен. Однос према игри у другом полувремену је био много бољи", рекао је Вуковић на конференцији за новинаре. Он је додао да је ипак "укупна слика" меча таква да је веома разочаран.

"Ја сигурно нисам рекао играчима да не додају лопту крилима. Другачије смо се договорили да играмо, али тешко је са четири и по тренинга 'продужити лопту' до крила, када је неко у клубу навикао да игра другачије", рекао је Вуковић. Према његовим речима, утамице захтевају дубљу анализу, јер екипа у једном полувремену показује карактер, а у другом не.

"Оног тренутка када не будем смео да кажем 'паметницама' шта ми се не свиђа, ја ћу да се склоним. Договорили смо се једно и не знам зашто је неко нешто измишљао за време утакмице", рекао је Вуковић.

Рукометаш Србије Жарко Шешум нагласио је да је његова екипа примила пуно "лаких голова" у првом полувремену. 

"У другом полувремену смо подигли борбеност и стигли Чехе. Показали смо да можемо. Мислим да немамо много времена до Европског првенства, а имамо много тога да исправимо, како не бисмо понављали грешке", рекао је Шешум. Он је додао да екипа може да има "прави приступ утакмици", али да сваки играч мора добро да размисли зашто се то не догађа на сваком мечу.

Селектор Чешке Мартин Липтак био је задовољан победом у сусрету са Србијом.

"Задовољни смо победом, јер је Србија традиционално неугодан противник. Добро смо играли у одбрани и нападу. Ако упоредимо са јучерашњом утакмицом са Мађарском, играли смо много боље", рекао је Липтак.

Рукометаш Чешке Томаш Скленак такође је био задовољан резутатом утакмице.

"Играли смо много боље него јуче са Мађарском, мада смо у другом полувремену били нешто спорији", рекао је Скленак.

Дворана: Миленијум у Вршцу. Гледалаца: око 3.000. Судије: Володков и Зотин (Русија). Седмерци: Србија 4(3), Чешка 2(1). Искључења: Србија 14, Чешка 2 минута.

Србија: Марјанац, Шешум 5, Вујин 6, Никчевић 1, Ђукић 2, Тоскић 1, Станић, Илић 1, Милић, Стојковић, Рнић 2, Митровић, Ненадић 2, Павић 2, Бељански 3, Марјановић.

Чешка: Мрква, Ночар 5, Витек, Врањи, Кубеш 1, Мотл, Јиха 5, Филип, Собол 6, Хорак, Мраз 1, Галија, Јуричек 3, Хињек, Шик, Скленак 4.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару