Читај ми!

Грчкa пала у Чаиру

Србијa забележила уводну победу у квалификацијама за Европско првенство у Холандији. У одличној атмосфери реконструисане хале Чаир наше најбоље рукометашице су лако и убедљиво савладале Грчку са 36:20.

Женска рукометна репрезентација Србије победила је вечерас Грчку са 36:20 (19:9), у првом мечу квалификација за Европски шампионат у Холандији 2012. године.

Пред више од 4.000 гледалаца у реновираној дворани "Чаир" најефикаснија у селекцији Србије била је Андреа Лекић са десет голова. Тања Дамњановић постигла је шест, а Светлана Огњеновић пет голова.

Гркиње су запретиле на самом старту, повеле са 2:0, али то је било и све од нејаких гошћи, аутсајдера у квалификационој групи, у којој се још налазе Португал и Румунија. Головима Андрее Лекић и Светлане Огњеновић, Србија први пут долази у вођство у осмом минуту (3:2), а већ пет минута касније, било је 6:3. Ређали су се голови Коперец, Поповић, Лекић и осталих за 11:5 до првог тајм-аута у 20. минуту. Од тада, па до краја сусрета, селектор Бошковић је мешао карте, а све играчице, искористиле су своју шансу на прави начин, праћене сјајном подршком са трибина.

Србија у другом колу наредног викенда гостује у Португалу.

СРБИЈА: Крпеж 2 , Поповић 1 , Коперец 3 , Лекић 10(6), Штевин 2, Матић, Дамњановић 6, Вучковић 1, Ерић 2, Тошовић три одбране, Рајовић, Поп Лазић 2, Огњеновић 4, Цвијић 1, Томашевић 12 одбрана, Нишавић 2
ГРЧКА: Корпа пет одбрана, Маврогеорги Н, Маврогеорги З., Мастака, Логнаидоу 7, Коцампоиду, Папацоглу, Хонтокориду, Вафеаду, Папаниколау, Димитру 3(1), Евагелиду, Цакалу 4, Масманиду, Мфала, Анитси 5.

После меча селектор Бошковић рекао је да му је жао што у Нишу репрезентација није играла са јачим противником.

"Препун сам утисака. Хвала Нишлијама што су нас подржали. Имали смо само два дана тренинга, нисмо могли много да се припремамо, али ми је жао што вечерас нисмо играли са јачом екипом, као што је Данска или Норвешка", рекао је Бошковић на конференцији за новинаре. Он је додао да је у екипи добра атмосфера и да ће сигурно освојити медаљу на Светском првенству 2013. у Србији.

"Знали смо да Грчка није квалитетна екипа. Трудили смо се и играли као против најјачег тима на свету", рекао је Бошковић. Селектор Србије најавио је да ће у наредном мечу у Португалу тражити од играчица да буду још борбеније.

"Ми идемо у Португал да победимо. Девојке заслужују да их Србија подржи, јер ће то знати да врате", рекао је Бошковић.

Рукометашица Србије Јелена Ерић такође се захвалила Нишлијама на подршци.

"Препуна сам утисака, јер сам после неколико година поново у репрезентацији. Имамо атмосферу у екипи за много веће домете, него што је победа у мечу са Грчком", рекла је Ерићева.

Селектор Грчке Атанасиос Паламос истакао је да његова екипа нема много искуства и није састављена од професионалних играчица.

"Ми смо дали све од себе у мечу са Србијом. За нас је ово пре свега велико искуство и велика школа", рекао је Паламос.

Рукометашица Грчке Лабрини Цакалу нагласила је да су играчице имале тек неколико заједничких тренинга.

"Честитам Србији. Ово је било важно искуство за нас", рекла је Цакалу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару