Читај ми!

Перуничић за регионалну лигу

Директор рукометног клуба Црвена звезда Ненад Перуничић оценио је данас на конференцији за медије у Београду да ће регионална СЕХА лига донети том тиму много јаких утакмица.

"Црвена звезда је одлучила да игра регионалну лигу и то може да нам због јаких утакмица донесе само добро, као што је привлачење нових спонзора. Лига може да се прошири у наредним годинама, циљ оснивача је да направе лигу која ће бити најјача после немачке Бундес лиге", рекао је Перуничић.

Звездин директор  је наговестио циљ оснивача лиге да се од следеће сезоне такмичењу придруже екипе из Мађарске, Словеније и Аустрије.

"Следеће године требало би да се прикључе екипе из Мађарске, Словеније и Аустрије. Распитивале су се и неки италијански тимови. Требало би да буде много јака лига", казао је Перуничић. 

Он се осврнуо на потенцијал лиге да додатно подигне квалитет играчког кадра Звезде.

"Хоћемо да створимо нове играче који ће напредовати кроз јаке утакмице. Домаћа лига се претходних година сводила на две-три екипе и играчи нису имали напретка због чега смо лоше пролазили у Европи и служили као топовска храна", казао је Звездин директор .

Перуничић је додао да Звезда има довољан фонд играча и да ће сви добити шансу да покажу шта знају.

Тренер Црвене звезде Игор Бутулија сложио се са Перуничићем да учешће у регионалној лиги највише значи играчима.

"Ова лига много значи за све наше младе играче, за све играче који би убудуће желели да дођу у Звезду. Учествују најозбиљнији клубови у региону, а и шире, будући да игра Татран из Прешова који дуги низ година редовно игра Лигу шампиона", рекао је Бутулија.

Бутулија се осврнуо на прву утакмицу у СЕХА лиги коју црвено-бели играју против хрватске екипе Нексе из Нашица.

"Сутра ће против Нексеа бити тешко. У прошлом колу су играли нерешено са Загребом. Они су друга екипа у Хрватској. Мислим да ће бити права утакмица. Озбиљна су екипа која има изграђен систем.

Прилагођавају се свакој одбрани", истакао је Бутулија.  Звездин тренер је оценио да ће утакмицу одлучити одбрана Београђана.

"Одбрана ће одлучити утакмицу, ако је одиграмо квалитетно, имамо шансе да победимо", казао је Бутулија.

Бивши репрезентативац Југославије се осврнуо на систем такмичења који ће пратити Звезду током сезоне, због чега је ангажован велики број играча.

"Одиграћемо барем 60 утакимца ове сезоне. Све остале екипе у регионалној лиги ће се домаћим такмичењима прикључују у плеј-офу, а ми играмо барем две утакмице недељно", истакао је Бутулија и додао да ће у једном тренутку његова екипа одиграти четири утакмице за само седам дана.

Капитен екипе Милан Вукас очекује добру утакмицу против Нексеа.

"Нисам гледао Нексе, али сам чуо да су веома озбиљна екипа. Њихови резултати и то што су дуги низ година у Хрватској други иза Загреба значи да су добра екипа. Последњих година није било правих утакмица у нашој земљи", рекао је Вукас.

Утакмица Црвена звезда - Нексе игра се сутра од 17.00 на Бањици.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару