Читај ми!

Рукометашице у полуфиналу

Женска јуниорска репрезентације направила је феноменалан успех на Европском првенству у Холандији, пласманом у полуфинале. Сјајна српска генерација 1992, у одлучујућем мечу за пласман међу четири најбоље репрезентације у Европи, савладала је Хрватску 29:23 (14:16). У полуфиналу Србија ће играти против Холандије, меч се игра у петак од 20.00 часова.

Јуниорке су извојевале победу против Хрватске, од којих су пре само десетак дана убедљиво изгубиле два пријатељска меча у Зрењанину.  Као другопласирана екипе главне групе, иза Данске, Србија ће у полуфиналу играти са Холандијом у петак од 20 часова.

Победу и највећи успех у новијој историји српског рукомета на такмичењима млађих категорија, изборила је одлична одбрана наше репрезентације, која је Хрватицама дозволила да постигну само два гола у 20 уводних минута другог полувремена.

Хрватска, која је на паузу отишла са предношћу од 16:14, није могла да одговори на фанатичну борбеност, све до једне српске рукометашице. У 37. минуту, резултат је био 18:16 у корист Србије. Ни два везана гола Хрватица, које су смањиле предност наше репрезентације на 19:18, нису поколебале сјајне девојке предвођене Зораном Валдевитом са клупе.

У периоду од 41. до 51. минута, Српкиње праве серију од 5:0 и тако практично решавају меч у своју корист (24:18 - 51.). Није помогао ни тајм-аут тренера Хрватске, Шоштарића. Решења за сјајну одбрану Србије и распуцане играчице на свим позицијама у нападу, није било.

Хрватице праве мини серију од 3:0, али лево крило, Ивана Поповић, лобом, постиже гол за 25:21 на пет минута пре краја и практично решава питање победника. До краја озбиљно и сталожено, наше девојке су предност и увећале за коначних - 29:23.

Табела:
Данска 6
Србија 4
Шведска 2
Хрватска 0

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару