Читај ми!

Бутулија поднео оставку

Селектор јуниорске рукометне репрезентације Србије Игор Бутулија поднео је данас оставку на ту функцију, као и на место помоћника селектора сениорске репрезентације Србије. У саопштењу достављеном агенцији Бета, Бутулија је објаснио да је то његов морални чин после завршеног Светског јуниорског првенства у Грчкој, на којем је Србија заузела 18. место.

Према његовим речима, поднеће комплетан извештај о раду са омладинском репрезентацијом, у року који буде договорен са руководством Рукометног савеза Србије. Он је истакао да је убеђен да ће "тај рад и утакмице" помоћи играчима у њиховом развоју и да ће неки од њих бити у будућности ослонац сениорске репрезентације.

"У посао тренера омладинске репрезентације ушао сам веома озбиљно, са поносом и унео сам много рада и енергије. Играчи и ја окупљали смо се у тренажном центру РС С готово сваког понедељка и уторка", навео је Бутулија и додао да је имао подршку и помоћ руководства РС С.

"Тачна је изјава селектора сениорске репрезентације Веселина Вуковића да ме није предложио за тренера јуниора. Према томе не налазим за сходно да њему подносим било какав извештај. Предложио ме је Стручни савет, изабрао Управни одбор, а он тада још није био селектор", навео је Бутулија.

Према његовим речима, посебно ће се осврнути на чињеницу да је омладинска репрезентација у последњих 15 месеци са њим победила неке од најбољих светских репрезентација - Исланд, Тунис, Словенију, Хрватску.

"На званичним утакмицама, посебно на Светском шампионату долазило је до извесних блокада, пада у игри и резултату. Играчи нису имали довољно међународног искуства, јер се од кадетског ЕП 2008. до прошле године нису ни окупљали", навео је Бутулија.

Он је додао да су играчи на СП направили "изузетно много индивидуалних техничких грешака" и да је то представљало велики проблем, као и да ће објаснити због чега је до тога долазило.

"Анализираћу у извештају зашто је највише грешака направљено у најкритичнијим тренуцима, зашто су играчи били најбољи на квалификацијама у Вршцу, а међу најгорима у Грчкој, зашто лоше играју турнирске утакмице, а онда победе најбоље", навео је Бутулија.

Према његовим речима, у целу причу ући ће спортски "са правим моралним начелима" и целу своју даљу активност усмериће у корист рукомета у Србији.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару