Читај ми!

Трофеј Србије

Прва победа "Орлова"

Мушка рукометна репрезентација Србије победила је вечерас у Београду селекцију Норвешке са 31:26 (17:12) у другом мечу првог кола Трофеја Србије, док је државни тим Словеније убедљиво је победио Б репрезентацију Србије резултатом 32:24 (16:11).

Најбољи српски рукометаши забележили су рутинску победу у мечу који су оба тима схватили више као пријатељско одмеравање снага, него као шансу за доказивање и пробање неких нових варијанти у игри.

Изабраници селектора Веселина Вуковића били су бољи ривал, али је игру обе екипе обележило доста осцилација, па је укупан учинак након првог кола половичан.

Српски државни тим је предност од четири гола (7:3) стекао средином првог полувремена и од тада су "викинзи" били у подређеном положају са тек неколико не баш озбиљних покушаја да анулирају предност домаћина.

Најбољи у редовима репрезентације Србије био је Иван Станковић са шест погодака, док је искусни Иван Никчевић постигао пет.

Много мање расположених играча имали су Норвежани, па је тријумф поптуно заслужено припао Србији.

Србија: Марјанац, Шешум 5, Вујин 2, Никчевић 5(2), Маркез, Илић 3, Бојиновић, Милић, Рнић 2, Вучковић, Виловски 1, Станковић 6, Ненадић, Павић 2, Марјановић 2, Бељански 3.
Норвешка: Товас, Гјерде, Билов, Локебо 4, Карлсен 4, Рамбо 4, Хансен 4, Берге 1, Медхус, Јондал, Реинкинд, Линдбо 3, Хауге 2, Стегавик 2, Паулсен 2, Дал.

У утакмицама другог кола Трофеја Србије сутра ће у Новом Саду играти од 18 часова Б тим Србије - Норвешка и два сата касније Србија - Словенија.

Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Веселин Вуковић изјавио је вечерас да је задовољан оним што су његови изабраници пружили у мечу првог кола Трофеја Србије против селекције Норвешке (31:26).

"Пробали смо неколико нових ствари, а драго ми је да смо имали тројицу дебитаната у саставу", рекао је Вуковић и додао да му је највише засметала тактичка недисциплина у нападу. Он је оценио да наши играчи "воле да буду недисциплиновани пошто сматрају да је то знак луцидности".

"Не слажем се са таквим погледом на рукомет. Чуди ме и што често понављамо грешке, а то је био случај и у вечерашњем окршају", пожалио се Вуковић.

Један од бољих у редовима домаћег тима Жарко Шешум сматра да умор играча од напорне клупске сезоне, који је очигледан проблем, не би требало да представља изговор за слабије партије у дресу са државним грбом.

"У утакмици са Норвешком смо успели да пробамо неке нове акције. Проблем који сам уочио је што се споро враћамо у фазу одбране", напоменуо је Шешум.

Селектор Норвешке Роберт Хедин честитао је Србима на заслуженој победи нагласивши да је наш државни тим "био бољи такмац".

"Довели смо у Београд подмлађени тим у који имамо пуно поверења. Наши млади играчи морали су у вечерашњем мечу много више да трче и мање да промашују", рекао је Хансен, који је задовољан издањем својих ученика упркос чињеници да им је, према његовим речима, "недостајала дисциплина".

Средњи бек Скандинаваца Јеспер Ли Хансен оценио је да репрезентативци Норвешке нису добро одиграли неке делове меча.

"Нисмо реализовали пуно чистих шутева. Наш основни проблем је што немамо превише заједничких наступа. Верујем, међутим, да ова генерација има велики потенцијал", закључио је Хансен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару