Звезда и Партизан у СЕХА лиги

Регионална СЕХА лига (South East Handball Asociation) окупиће 12 рукометних екипа из шест држава - БиХ, Македоније, Хрватске, Србије, Црне Горе и Словачке, а такмичење ће почети 10. септембра.

Жребом за наредну сезону, који је одражан у београдском хотелу Холидеј ин, окончана је двогодишња прича о формирању лиге која ће окупити клубове са простора пре свега бивше Југославије.

У СЕХА лиги ће учествовати: Борац (Бања Лука), Босна (Сарајево), Кроација Осигурање (Загреб), Црвена звезда (Београд), Извиђач (Љубушко), Ловћен (Цетиње), Металург (Скопље), Нахе (Нашице), Партизан (Београд), Татран (Прешов), Вардар (Скопље), Сутјеска (Никшић).

Председник лиге Санди Шола истакао је да је прошло две године од када су се представници клубова први пут састали да разговарају о заједничком такмичењу.

"Данашњим жребом се завршава једна прича и почиње нова. Надам се да ће нам се у наредним годинама придружити екипе из Словеније, Мађарске, Пољске и Италије. Желимо да развијамо рукомет и да овим атрактивним такмичењем помогнемо једни другима", рекао је Шола. Он је додао да је сигуран у успех лиге и да сви који су учествовали у стварању треба да буду поносни, јер то није био лак посао.

Комесар за такмичење Драган Начевски нагласио је да ће СЕХА лига бити 'лига шампиона' по врхунским учесницима, који подразумевају и најбоље судије и делегате утакмица.

"Биће то лига за пример. Клубови ће тражити да играју у њој", закључио је Начевски.

У првом колу играће се следећи мечеви: Борац - Вардар, Ловћен - Татран, Црвена звезда - Неxе, Кроација - Партизан, Извиђач - Сутјеска, Металург - Босна.

На крају такмичења играће се "фајналфор". У овој првој сезони бирани су клубови са богатом традицијом, али и са добрим тренутним резултатима.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару