Читај ми!

Пирова победа Србије

Женска рукометна репрезентација Србије није успела да се пласира на шампионат света у Бразилу иако је у реванш утакмици баража у Крагујевцу победила селекцију Хрватске са 31:30 (15:15). У првом мечу, који је одигран пре шест дана у Вараждину, Хрватице су биле боље и победиле наш државни тим са убедљивих 11 голова разлике - 36:25.

Друго одмеравање снага између најбољих српских и хрватских рукометашица портекло је без праве такмичарске дражи и узбуђења, с обзиром да су гошће све дилеме око путника на Мондијал у Бразил решиле још у првој утакмици у Вараждину.

За оба ривала сусрет у Крагујевцу представљао је пуко отаљавање посла све до самог краја, када се међу изабраницама селектора Душка Милића појавила жеља да се од малобројне крагујевачке публике опросте тирјумфом.

Српкиње су других 30 минута одиграле много боље него прво полувреме, током чијег су већег дела Хрватице диктирале темпо и имале предност. У завршници су се наше репрезентативке боље снашле и потпуно заслужено дошле до минималног тријумфа, који овој генерацији најбољих српских рукометашица може да значи на пољу самопоуздања за неке наредне акције државног тима.

Убедљива разлика којом је Србија изгубиа утакмицу у Вараждину, испоставило се, била је довољна не баш јакој селекцији Хрватске за пласман међу 24 најбоље екипе на свету. Наш национални тим пропустиће планетарну смотру трећи пут узастопно.

У редовима победника најбоље су биле Андреа Лекић и Слађана Поп-Лазић са по седам голова.

Најпознатија чланица хрватске репрзентације, Андреа Пенезић, доказала је и на мечу у Шумадији класу с обзиром да је била најевикаснија у победничком тиму са осам погодака.

Србија: Таталовић, Николић 2, Крпеж 3, Лекић 7, Штевин 3, Дамњановић 5, Ђерић, Трифуновић, Поп-Лазић 7, Луковић, Чолић, Цвијић 1, Живковић 1, Нишавић, Лишчевић, Бартошић 2.
Хрватска: Грубишић, Ждерић, Јелчих, Кириџић, Татари 5, Кожњак, Голубић 2, Шерић, Гаће, Пушица 1, Хорват 3, Франић 6 (2), Пенезић 8, Зебић (1), Милановић-Литре 2, Џоно.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије