Ново не Косову

Европска рукометна федерација саопштила је да је одбила захтев Косова за пријем у чланство. На ванредном, 11. конгресу ЕХФ одржаном у Келну, донета је одлука о одбијању предлога Косова за чланство, док је Рукометни савез Андоре примљен у федерацију.

Током конгреса делегати свих чланица европске куће рукомета присуствовали су презентацији Србије као домаћина Европског првенства - "Еуро 2012", које ће се одржати од од 15. до 29. јануара следеће године.

"Позитивно је решен захтев за пријем Андоре у чланство ЕХФ, а поново је и одбијен захтев Косова, захваљујући изузетном дипломатском напору делегације Рукометног савеза Србије", рекао је генерални секретар РСС-а Божидар Ђурковић.

"Уз помоћ Владе Републике Србије, пре свега министарства омладине и спорта и градских власти градова домаћина, Београда, Новог Сада, Вршца и Ниша, успели смо да превазиђемо све проблеме везане за организацију турнира", рекао је Ђурковић.

На конгресу је донета и одлука да представник Србије у Арбитражној комисији буде Милан Петронијевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
35° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије