Војводини трофеј Купа

Рукометаши Војводине освојили су трофеј Купа Србије пошто су вечерас у Новом Саду, у финалној утакмици завршног турнира, савладали екипу Црвене звезде са 22:21 (11:13). Новосађани на диналном турниру савладали "вечите" и заслужено славили.

Победоносни погодак постигао је Владимир Чупковић 14 секунди пре краја сусрета, а најбољи појединац на терену био је крило Војводине, седмоструки стрелац Драган Суџум. У полуфиналним мечевима у суботу Војводина је била боља од Партизана, док је Црвена звезда савладала браниоца трофеја, лазаревачку Колубару.

Нервозно су обе екипе ушле у меч.  Јаке одбране са фауловима на ивици искључења, попустиле су тек почетком шестог минута, када Баришић постиже први гол у финалу за вођство „Воше"  - 1:0.  Новосађани су, нешто споријим нападом, долазили у прилику да дођу до реализације, али се на голу испречио расположени Бојан Љубишић, који је нанизао четири одбране у десетак уводних минута.

При резултату 2:2, којем су кумовали Баришић са једне, односно, Тривунџа са друге стране, као једини стрелци, тренер Црвене звезде, Игор Бутулија на истеку 10. минута тражи тајм-аут.  Већ у наредном нападу, Бојан Живковић доводи београдске црвено-беле у вођство - 3:2.  Новосађани немају решења за одбрану Звезде и расположеног Љубишића. У наредних седам минута, домаћин не постиже гол, а али ни Београђани нису нарочито расположени,т ако да се на технички тајм-аут у 16. минуту одлази са „фудбалских" - 4:2.

Након паузе, буде се и стрелци. Прво, Драган Суџум постиже гол из седмерца за свој тим, а Живковић и Тривунџа воде Звезду на 6:3, што приморава тренера Војводине, Трбојевића да затражи тајм-аут. То диже морал његовој екипи, која, пре свега, у нападу, изгледа брже и полетније.  За само четири минута, Мандић и другови постижу исто толико голова, погодак више у односу на 17 уводних за 7:7. Игра гол за гол, траје неколико наредних минута, све до искључења Немање Зеленовића после фаула над Радишићем. Бројчани хендикеп, Београђани користе и са играчем мање долазе у вођство преко Ристића - 10:9, а одмах затим, Обрад Радуловић постиже гол за +2 - 11:9. До краја полувремена, Звезда долази и до +3 - 13:10, а на одмор се одлази са голом више на конту Војводине - 13:11.

Почетак другог полувремена, сличан почетку меча. Опет су тешко до голова стизали стрелци оба табора. Најрасположенији у бековској линији Црвене звезде, Срђан Тривунџа са два везана гола води свој тим на 15:12 (37.). Новосађани долазе само до седмераца, чији је успешан реализатор био некадашње репрезентативно крило, Драган Суџум - 15:14. При том резултату, у 39. минуту, тренер Београђана, Бутулија, узима минут одмора. Шансу да оде на +2, не користи Срђан Тривунџа, коме седмерац брани млађи од браће Абаџић, Станко. То даје крила Новосађанима, који преко пивотмена, Стеве Попова после 9:9, опет долазе до егала - 16:16 (45.). Тривунџа наставља своју шутерску серију за 17:16, али све то на другој страни враћа лепим голом са десног крила, Владимир Чупковић.

Тривунџа још једном „маши" седмерац. Овога пута, погађа пречку, али му са друге стране, неостаје дужан Чупковић, који не постиже гол из изгледне ситуације. Паузу од четири минута, прекида десни бек, Црвене звезде, Немања Зеленовић, своји другим голом за 18:17. Уследио је период грубих стартова одбрана једне и друге екипе. Драган Суџум погађа стативу из седмерца, а одмах затим, након промашаја Радуловића на другој страни, доноси свом тиму ново изједначење - 18:18. Низ грешака у нападу Београђана, у прво вођство после уводних 2:1 из шестог минута, претвара Милош Баришић - 19:18, што диже домаћу публику у „Сланој Бари" на ноге. Живковић мудро користи шансу на левом крилу, али већ у наредном нападу, београдски црвено-бели не користе шансу да дођу у вођство. Брз контранапад, на другој страни, реализује Бане Радишић - 19:20. Зеленовић постиже још један погодак за своју екипу, а после мале станке, Милош Баришић још једном води домаћу екипу - 21:20 у вођство, три минута и десет секунди пре краја.

До краја меча, Ђорђе Пешић постиже гол за Црвену звезду, а после минута предаха, 15 секунди пре краја, Владимир Чупковић решава питање победника - 22:21 и оставља пехар Купа Србије у Новом Саду.

Хала - СЦ „Слана Бара" Нови Сад
Судије: Стојковић и Николић (Београд)
Гледалаца - 1500
Црвена звезда: Иванишевић, Живковић 3, Пешић 4, Пантелић, Перовић, Ђурић, Ристић 1, Љубишић 13 одбрана, Пушица, Радуловић 1, Јокић 1, Ћирић, Тривунџа 8(1), Зеленовић 3
Тренер: Игор Бутулија

Војводина Железничар: Јовановић, Попов 1, Радишић, Баришић 5, Абаџић један седмерац седмерца, Суџум 7(4), Вујачић, Абаџић В. 11 одбрана, Радишић.Б 2, Ђурић, Имброњев, Чупковић 3, Хоџић, Мандић 4.
Тренер: Ђурађ Трбојевић

Искључења: Црвена звезда 16 минута, Војводина 14 минута
Седмерци: 4(1) - 5(4)

Кретање резултата: 0:1 (6.), 2:2 (10) 4:2 (16.) 7:4 (19.) 7:7 (22.) 9:9 (24.) 11:9 (27.) 13:10 (29.) 15:12 (37.)  16:15 (42.) 17:17 ( 47.) 18:19 (54.) 19:20 (57.) 21:21 (59.) 21:22 (59:45)

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 19. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије