Читај ми!

Сви желе Куп

Полуфиналним утакмицама Колубара - Црвена звезда и Војводина Железничар - Партизан сутра почиње финални турнир Купа Србије за рукометаше, који ће бити одржан 14. и 15. маја у Новом Саду.

Сва четири тима надају се освајању првог трофеја у сезони и имају пуно право на тако високе амбиције, с обзиром да београдски "вечити ривали" и лазаревачке "кртице" заузимају прва три места на прволигашкој табели, док је Новосађанима највећи адут чињеница да ће завршне борбе за пехар бити вођене у њиховом граду.

Бранилац трофеја у Купу Колубара већ је изгубила шампионску трку са Партизаном, а шансу за поправљање утиска изабраници тренера Владимира Драгићевића виде у најмасовнијем домаћем такмичењу.

"Иза нас је тешка сезона, пошто смо због лоше финансијске ситуације били принуђени да останемо без носилаца игре старог, шампионског састава", рекао је Драгићевић и додао да "иако резултати нису на прошлогодишњем нивоу" Колубара игра добро и пружа за његов критеријум задовољавајуће партије.

Колубара је у претходне три сезоне била редовни учесник финалног турнира Купа и сваки пут је успела да се домогне меча за трофеј. У два наврата Лазаревчани су успели да освоје престижни пехар.

"Наш циљ да још једном изборимо пласман у финале. Неће то бити нимало лак задатак. Звезда је тренутно у шампионату боље пласирана од нас, али сматрам да је квалитет сва четири учесника Купа доста изједначен, па неће бити изненађење било ко од њих да освоји трофеј", тврди Драгичевић.

Тренер Црвене звезде Игор Бутулија није задовољан досадашњим учинком својих изабраника у досадашњем делу сезоне и зато очекује да учине све да у Новом Саду поправе утисак.

"Колубара је одлична екипа. Очекује нас тежак задатак у полуфиналу", нагласио је Бутулија. За разлику од осталих, млади стручњак је напоменуо да му је највећи проблем у припреми утакмица чињеница да не може у поптуности да контролише ситуацију у тиму.

"Црвена звезда се налази у великим финансијским проблемима због чега смо смањили број тренинга", истакао је Бутулија и додао да нема "довољно простора" да каже све о ситуацији у трофејном београдском клубу. Он је напоменуо да услед таквих околности Звезда у Новом Саду "нема никаквих амбиција".

У другом полуфиналном окршају домаћин турнира одмериће снаге са новим шампионом - Партизаном.

Тренер Војводине Железничар Ђурађ Трбојевић истакао је да Новосађани имају жељу, квалитет и предност домаћег терена и додао да су то највећи адути његовог тима у походу на Куп.

"Мислим да ће предстојећи турнир бити веома интересантан и да је квалитет екипа које на њему учествују прилично уједначен", рекао је Трбојевић. Када је у питању полуфинални турнир са Партизаном, искусни стручњак је оценио да је ривал "тренутно најквалитетнија екипа у нашој земљи".

"Наш највећи проблем је што имамо неколико врло добрих појединаца које нема ко да замени, па зато морају много да се троше јер играју пуних 60 минута", навео је Трбојевић.

Тренер Партизана Александар Брковић у дебитантској сезони већ је остварио два велика успеха - освојио титулу државног првака и изборио учешће у полуфиналу Челинџ купа.

"Пошто смо већ и теорестки обезбедили шампионски пехар, до краја сезоне бићемо фокусирани на освајање Купа. Желимо да освојимо 'дуплу круну', први пут после 17 година", поручио је Брковић. Осврнувши се на жреб за полуфинале Купа, он је подсетио да су његови ученици током сезоне у првенству већ победили све учеснике турнира у "српској Атини" и то по два пута.

"Да бисмо дошли до пехара, морамо да побеђујемо све противнике на које наиђемо", тврди Брковић.

Највише потешкоћа црно-бели ће, по мишљењу њиховог тренера, имати са домаћом публиком која ће свим срцем стати уз "лале", са жељом да освоје трофеј први пут након пет година.

"Додатну напетост и специфичну тежину нашем окршају са Војводином даће инцидент на финалној утакмици Купа Србије у фудбалу. Ми смо, међутим, навикли на такве ствари", рекао је Брковић и нагласио да у финалу жели да игра са највећим ривалом - Црвеном звездом. Утакмица Колубара - Црвена звезда игра се сутра од 17.30 часова, а меч Војводина Железничар - Партизан почеће два и по сата касније. Финални окршај заказан је за недељу у 19 часова.

Све утакмица на турниру биће одигране у дворани "Слана бара".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 19. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије